Στη Βουλή ξανά το θέμα των φορτηγών στα Σέρβια

2 Min Read

Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης κατέθεσαν ερώτηση σε δυο υπουργούς

Στην Βουλή έρχεται, για άλλη μια φορά, το θέμα των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης και επαγγελματιών οδηγών της περιοχής του Δήμου Σερβίων, οι οποίοι λόγω της διακοπής της σύμβασης του ορυχείου Προσηλίου με την ΔΕΗ για μεταφορά λιγνίτη δεν έχουν, πλέον, αντικείμενο εργασιών. Για το θέμα κατέθεσαν στην Βουλή ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Η ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών από τους οποίους ζητούν τις ενέργειες της Κυβέρνησης προκειμένου να μην χάσουν τις δουλειές τους οι ιδιοκτήτες των φορτηγών και να επαναδραστηριοποιηθούν. Λόγω του ότι ορισμένοι από αυτούς δραστηριοποιούνταν και στο ορυχείο της ΛΑΡΚΟ που είναι υπό εκκαθάριση, οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από την Κυβέρνηση να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα και να αναπληρώσει το χαμένο εισόδημά τους λόγω του κλεισίματος της γέφυρας Σερβίων από το οποίο είδαν τεράστιο περιορισμό δραστηριότητας.

«Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αγωνιούν και κινητοποιούνται γιατί το τελευταίο διάστημα βλέπουν τα εισοδήματα τους να περιορίζονται διαρκώς. Ο κίνδυνος της χρεωκοπίας είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Δέχτηκαν απανωτά χτυπήματα, λόγω της εκκαθάρισης “εν λειτουργία” της ΛΑΡΚΟ, όπου με τροπολογία του ελληνικού κοινοβουλίου το 2019, παγώνουν οι οφειλές της εταιρείας σε μεταφορείς, εργολάβους, προμηθευτές, χάνοντας έτσι τα δεδουλευμένα τους. Με το κλείσιμο της υψηλής γέφυρας Σερβίων για μήνες, το οποίο λόγω της μεγαλύτερης απόστασης που έπρεπε να διανύσουν, αύξησε το κόστος μεταφοράς τους και περιόρισε σημαντικά τις απολαβές τους. Λόγω της πολιτικής της «απολιγνιτοποίησης», όπου μένουν χωρίς δουλειά, αφού η ΔΕΗ ΑΕ κλείνει λιγνιτικούς ΑΗΣ για να κάνει κερδοφόρες επενδύσεις αλλού, την ίδια ώρα που οι ιδιοκτήτες φορτηγών, όπως όλος ο ελληνικός λαός, πληρώνουν το «πράσινο» ρεύμα πανάκριβα» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή τους οι δυο βουλευτές.

Μοιραστείτε την είδηση