Στην αφαίρεση των πινακίδων πληροφόρησης από την Κοζάνη προχωρά ο δήμος

2 Min Read

Στην αφαίρεση των ενημερωτικών πινακίδων για τον αριθμό των ελεύθερων θέσεων στάθμευσης στην πόλη της Κοζάνης, προχωρούν οι υπηρεσίες του Δήμου μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας. Πρόκειται για τις επτά πινακίδες πληροφόρησης που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης και είναι εκτός λειτουργίας από το 2015

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν το 2006 και ενημέρωναν τους οδηγούς για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα παρκινγκ. Βρίσκονται σε δυο σημεία στην οδό Παύλου Μελά, εκ των οποίων το ένα ακριβώς μπροστά στο Δημαρχείο, στα παλιά ΚΤΕΛ, στην διασταύρωση των οδών 11ης Οκτωβρίου με Γκέρτσου στους φωτεινούς σηματοδότες, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, στην οδό Φιλίππου Β΄ και στον κόμβο του «Ξενία».

Όπως ενημέρωσε το σώμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσιος Ραφαηλίδης, οι συγκεκριμένες πινακίδες δεν λειτουργούν για τεχνικούς λόγους από το 2015 για λόγους που αναλύει εκτενώς το Αυτοτελές Τμήμα Πληροφορικής σε έκθεσή του, στην οποία αναγράφεται πως δεν είναι δυνατή η επαναλειτουργία τους και προτείνετε η αφαίρεσή τους. Ο κ. Ραφαηλίδης απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» Χάρη Κουζιακη για το αν υπάρχει πρόθεση να αντικατασταθούν οι πινακίδες κάποιες σύγχρονης τεχνολογίας, είπε πως υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός αλλά σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Όσον αφορά στην ενημέρωση για τις θέσεις στάθμευσης, είπε πως μέσω του προγράμματος Smart Cities θα υπάρχει εφαρμογή σε έξυπνα τηλέφωνα που θα μπορεί ο χρήστης να βλέπει τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών Ελπίδα Κουιμτζίδου, ζήτησε από τον αντιδήμαρχο να αφαιρέσει και τις τρεις παρόμοιες πινακίδες πληροφόρησης που βρίσκονται στον πρώην δήμο Υψηλάντη. Ο κ. Ραφαηλίδης είπε πως θα καταθέσει το σχετικό αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία και θα ενημερώσει το σώμα εκ νέου.

Όλγα Τουφεγγοπούλου – www.xronos-kozanis.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση