Στην Κοζάνη ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ – «Ο ιός δεν εξαφανίστηκε. Συνέχιση τήρησης των μέτρων» το μήνυμά του από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας

3 Min Read

Την πιστή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και πρόληψης κατά του COVID-19 χωρίς χαλάρωση, συνέστησε ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος βρέθηκε χθες Τετάρτη στην Κοζάνη.
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος επισκέφθηκε το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο για να δει από κοντά το πρώτο στην Ελλάδα Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας που δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιεί αναλύσεις δειγμάτων για κορωνοϊό.
Αρχικά ο κ. Παναγιωτακόπουλος συναντήθηκε με τον Διοικητή Στέργιο Γκανάτσιο όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το νοσοκομείο τα περιστατικά του COVID-19. Παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ηλία Τοπαλίδη, συνεχάρη τους φορείς υγείας της περιοχής για τον δύσκολο αγώνα που έδωσαν και τους κάλεσε να είναι ετοιμοπόλεμοι για κάθε ενδεχόμενο.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας από τον Υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στην Δυτική Μακεδονία Ιορδάνη Ρωμιόπουλο, έναν άνθρωπο, όπως είπε που μιλάει καθημερινά μαζί του για την εικόνα της περιοχής και που συνέβαλε τα μέγιστα στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.
«Διαπιστώνουμε σήμερα εδώ στην Κοζάνη πως αυτό το περιφερειακό νοσοκομείο έχει κάνει εντυπωσιακή υπέρβαση και έστησε το πολύ χρήσιμο Εργαστήριο για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο. Εμείς θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Στέλνουμε μήνυμα σταθερότητας και ελέγχου του ιού στην περιοχή ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί ο COVID-19 δεν έχει εξαφανιστεί και είναι ακόμη εδώ. Χρειάζεται διαχείριση και κυρίως δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτακόπουλος.
«Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ στην περιφέρειά μας. Οφείλω να δηλώσω πως δημόσια ότι ο κ. Παναγιωτακόπουλος ήταν ο έμπρακτος και θερμός υποστηρικτής της ιδέας του συντονιστικού κέντρου COVID στην Δυτική Μακεδονία και γεμάτος όρεξη και ενθουσιασμό επιστήμονας που δήλωνε πάντα παρών όταν η εμπειρία του στην διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων ήταν αναγκαία και για εμένα προσωπικά. Του περιγράψαμε τον τρόπο λειτουργίας του εργαστηρίου της μοριακής βιολογίας καθώς και όλες τις παράπλευρες δράσεις στις οποίες προβαίνει και σχεδιάζει να προβεί ο ΕΟΔΥ δια των τοπικών κλιμακίων του με ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις σε δομές μεταναστών» ανέφερε ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας Ιορδάνης Ρωμιόπουλος.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση