Στην Ολομέλεια του ΕΚ το θέμα των στρατιωτικών. Δηλώσεις του Δ. Παπαδημούλη

2 Min Read

Με στόχο την έκδοση ενός κοινού ψηφίσματος όλων των πολιτικών ομάδων που συμμετέχουν στο Ευρωκοινοβούλιο, οι Έλληνες ευρωβουλευτές προσπαθούν να πιέσουν την Τουρκία μέσω της Ευρώπης να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται.
Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το θέμα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση της σύλληψης και κράτησης των δύο στρατιωτικών, ενώ την Πέμπτη θα γίνει η ψηφοφορία σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος.
«Αυτή την ώρα κορυφώνονται οι διαδικασίες, με στόχο την έκδοση κοινού ψηφίσματος. Εκτιμώ ότι αύριο θα εγκριθεί και θα είναι κόλαφος για τη στάση των τουρκικών αρχών. Το σχέδιο ζητά από τις τουρκικές αρχές άμεση απελευθέρωση. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρι τα δύο παιδιά μας να επιστρέψουν στα σπίτια και τις οικογένειές τους» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.
Οι Έλληνες ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι για την απελευθέρωση των στρατιωτικών που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στην Τουρκία με την κατηγορία της παράνομης διέλευσης των συνόρων.
Το μήνυμα που θα στείλει η Ολομέλεια θα είναι ισχυρότατο, δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας αποκλειστικά στο kozani.tv, ενώ επισήμανε ότι έχουν συμβάλλει ευρωβουλευτές από όλο το φάσμα, δίνοντας το μήνυμα της ενότητας απέναντι σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.
Σωκράτης Μουτίδης.

Μοιραστείτε την είδηση