Στην τελική ευθεία το νέο μοντέλο διακονονισμών για τα “φέσια” της ΔΕΗ

2 Min Read

Εισηγήσεις από τη διοίκηση της ΔΕΗ που θα υποβληθούν από εβδομάδα αναμένει σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός ΠΕΝ Π. Σκουρλέτης, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο του νέου μοντέλου διακανονισμών.

Με βάση τις εισηγήσεις αυτές, και τις παρεμβάσεις που ο ίδιος θα κάνει, θα οριστικοποιηθεί και ο αριθμός των δόσεων, το ύψος της προκαταβολής, το πλαφόν της ελάχιστης δόσης για τους συνεπείς πελάτες, κ.ο.κ.

Όπως ωστόσο είναι σε θέση να γνωρίζει το Energypress, δεν τίθεται θέμα αύξησης του μέγιστου αριθμού των δόσεων από 36 που είναι σήμερα σε 72.

Κύκλοι του υπουργείου που γνωρίζουν τις αντοχές της ΔΕΗ εξηγούν ότι το πολύ να υπάρξει μια μικρή αύξηση του αριθμού των δόσεων που σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις θα διαμορφώσουν ένα ακόμη πιο ευνοϊκό πλαίσιο για τους οφειλέτες.

Από εκεί και πέρα η ΔΕΗ αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά στο ΥΠΕΝ πόσες δόσεις απολαμβάνουν οι πελάτες της ανά κατηγορία οφειλής. Δηλαδή, πόσες δόσεις δικαιούνται όσοι πελάτες χρωστούν για παράδειγμα 5.000 ευρώ, 10.000 ευρώ ή από 20.000 ευρώ και άνω. Τα ποσά δεν είναι παρά ενδεικτικά.

Στη ΔΕΗ δεν έχουν ακόμη καταλήξει στα τελικά νούμερα. Τα μέχρι σήμερα πάντως στοιχεία που έχει στείλει η ΔΕΗ στο υπουργείο δείχνουν πως είναι κάτω από 20 δόσεις ο μέσος όρος των διακανονισμών που κάνουν τα καταστήματα της πανελλαδικά.

Πηγή:energypress

Μοιραστείτε την είδηση