Στην τύχη

1 Min Read
“H κατάσταση στη Γέφυρα Σερβίων είναι επιεικώς απαράδεκτη για μια οργανωμένη χώρα. Αναρωτιέμαι τι έκαναν υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι. Το αφήνουμε στην τύχη; Δεν υπάρχουν πρωτόκολλα και προδιαγραφές ελέγχου και συντήρησης παρόμοιων έργων που τα χρησιμοποιούν ανυποψίαστοι πολίτες;” έγραψε σε ανάρτησή του ο έμπειρος εκδότης της εφημερίδας “Γνώμη της Θράκης” Γιάννης Λασκαράκης.
Και το θέμα που θέτει είναι ουσιώδες. Πόσα και πόσα δεν αφήνουμε στην τύχη καθημερινά. Που είναι όλα αυτά τα πρωτόκολλα που ορίζουν τις διαδικασίες και τον τρόπο που πρέπει να γίνει η δουλειά;
Στην εποχή που οι μηχανές μαθαίνουν γρήγορα και που η τεχνολογία “πάει σφαίρα” υπάρχουν πράγματα των οποίων την αξιοπιστία δεν έχουμε διασφαλίσει. Και το χειρότερο είναι ότι αυτά αφορούν στις μαζικές μεταφορές ή σε άλλα ζητήματα υψηλής σημασίας για τους πολίτες.
Τουλάχιστον μέσα από τα σκληρά μαθήματα που πήραμε το τελευταίο διάστημα, ας αποφασίσουμε για μερικά πράγματα και τον τρόπο που πρέπει να γίνονται ώστε να μην τα αφήνουμε στην τύχη.
Μοιραστείτε την είδηση