Στο αρχείο η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

2 Min Read

Στο αρχείο έβαλε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία την υπόθεση της Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρίας Σπυράκη που σχετιζόταν με το επίδομα αλλοδαπής που λάμβανε πρώην συνεργάτης της. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας «βεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική διαφορά με τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δεν προέκυψαν ενδείξεις τελέσεως αξιόποινης πράξης».

Να σημειωθεί πως και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να μην κινήσει καμία πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της αν και όπως προέβλεπε ο κανονισμός, η ασυλία της κ. Σπυράκη άρθηκε με την ψήφο και της ίδιας.

Η υπόθεση έγινε γνωστή λίγο μετά την αποκάλυψη του Qatar Gate χωρίς, ωστόσο, να συνδέονται σε καμία περίπτωση οι δυο υποθέσεις. Η Μαρία Σπυράκη από τις 15 Δεκεμβρίου 2022 είχε θέσει τον εαυτό της στην διάθεση των αρχών και φρόντισε να καλύψει το «κενό» που υπήρχε στον προϋπολογισμό μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Σε δήλωσή της το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε: «Η αλήθεια έλαμψε. Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι ο μόνος δρόμος για όλους τους πολίτες  για να αποδείξουν την αθωότητά τους όταν δημιουργούνται σκιές, πρωτίστως για εμάς τους πολιτικούς. Ευχαριστώ τον Καθηγητή Ηλία Αναγνωστόπουλο για την ανεκτίμητη υποστήριξή του σε αυτή τη διαδρομή, καθώς και τον δικηγόρο μου στις Βρυξέλλες Βασίλη Ακριτίδη για την εξαιρετική συνεργασία».

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση