Συμπράξεις

2 Min Read

Χρόνια τώρα η έννοια των «οικονομιών κλίμακας», ένας όρος των οικονομικών που αναφέρεται στη μείωση του κόστους που επιτυγχάνει μια επιχείρηση αυξάνοντας την ποσότητα του παραγόμενου προϊόντος, αποτελεί σταθερή αναφορά και συμβουλή στη χώρα μας, στην οποία ο κατακερματισμός είναι βασικό χαρακτηριστικό.
Κι όμως, ακόμα και σήμερα εξακολουθούμε να κινούμαστε πολύ μακριά απο τις λογικές των συμπράξεων, σε ένα δρόμο που χαρακτήριζε την επιχειρηματικότητα πολλά χρόνια πριν.
Το αποτέλεσμα είναι πολλές μικρές και μικρούτσικες επιχειρήσεις, οι οποίες μετά βίας τα βγάζουν πέρα με την καθημερινότητα, αλλά δεν διανοούνται να κάνουν ένα βήμα συνεργασίας στη λογική του «δε θέλω να βάλω κανένα μπελά στο κεφάλι μου».
Άλλωστε, το ίδιο που ισχύει στην επιχειρηματικότητα, ισχύει και σε κάθε άλλη συλλογική δράση. Ούτε ένας, ούτε δύο οι σύλλογοι που διελύθησαν εις τα εξ ων συνετέθησαν, όταν τα μέλη τους έφυγαν και δημιούργησαν νέους συλλόγους.
Στο πλαίσιο αυτό η επιλογή του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης να κινηθεί συλλογικά, κατεβάζοντας έναν υποψήφιο επικεφαλής είναι μια θετική κίνηση προς την κατεύθυνση του πάντα διαχρονικού «ισχύς εν τη ενώσει».
Είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια σε πολλούς συλλόγους και σε πολλές επιχειρήσεις, πριν φτάσουμε στο σημείο μηδέν.
Κάλλιο αργά πάρα ποτέ, όμως.

Ιωάννα
[email protected]

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση