Συγκεκριμενοποίηση των προτάσεων και των διαθέσεων της Κυβέρνησης για την ΔΕΗ και τις λιγνιτικές μονάδες ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

2 Min Read

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης η οποία έγινε τη  Δευτέρα στο κλίμα αναστάτωσης που επικρατεί στην περιοχή μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων έως το 2028.

Στη συνεδρίαση μίλησαν και τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, συνδικαλιστές της ΔΕΗ και φορείς οι οποίοι περιέγραψαν της ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις στην περιοχή από το κλείσιμο μονάδων τονίζοντας όλοι πως πρέπει η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις θέσεις και προτάσεις της για το θέμα προκειμένου η περιοχή να λάβει έγκαιρα τα μέτρα της.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας έκανε λόγο για μια «δραματική» για την περιοχή εξέλιξη που «προοιωνίζει ένα πολύ δύσκολο μέλλον» και ζήτησε υπεύθυνες απαντήσεις και συγκεκριμένο σχέδιο.
Από την πλευρά του ο Λευτέρης Ιωαννίδης σημείωσε πως «για πολλά χρόνια ως περιοχή είχαμε κρυμμένο το κεφάλι στην άμμο αγνοώντας το την πραγματικότητα. Σήμερα η πραγματικότητα μας έχει ξεπεράσει» και ζήτησε και αυτός με τη σειρά του ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη Δίκαιη Μετάβαση.
O Νώντας Στολτίδης της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε πως μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού υπήρξε προσπάθεια αποπροσανατολισμού τόσο με τη χρονολογία παύσης όσο και με τις μορφές ενέργειας που θα αντικαταστήσουν το λιγνίτη, για να κρύψουν πως όλα γίνονται για την υπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και όχι των λαϊκών αναγκών.

Με πληροφορίες kozani.tv

Μοιραστείτε την είδηση