Σύλληψη δύο ατόμων στην Πτολεμαΐδα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

1 Min Read


Συνελήφθησαν το Σάββατο 3 Μαρτίου στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, δύο (2) ημεδαποί ένας άνδρας και μια γυναίκα 26 χρονών, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα, βρέθηκε να κατέχουν από κοινού και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

- Advertisement -

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία των ανωτέρω σε περιοχή της Εορδαίας, όπου είχαν εγκαταστήσει αυτοσχέδιο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στο οποίο είχαν δημιουργήσει κατάλληλες περιβαλλοντολογικές συνθήκες (φωτισμού – θερμότητας) για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, με τη χρήση τεχνητών μέσων.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -1- δενδρύλλιο κάνναβης ύψους -7- εκατοστών, το οποίο καλλιεργούσε με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας,
• αυτοσχέδιο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (λαμπτήρες φωτός και θερμότητας),
• -30- δισκία χαπιών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν,
• -6- σπόροι κάνναβης,
• ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1,44- γραμμαρίων και
• -1- μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.
Σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση