Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

3 Min Read

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά. Το σύμφωνο υπέγραψαν ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Δ/ντης του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Phillipe Ray, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιος Γκανάτσιος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας κ. Γεώργιος Λάππας.
Με την υπογραφή του συμφώνου επισημοποιείται και διευρύνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και πιστοποιείται η ύπαρξη πολλαπλών πεδίων συνεργασίας οι οποίες θα οδηγήσουν σε από κοινού δράσεις που βρίσκονται σε αρμονία με την ευρύτερα επιστημονική και εκπαιδευτική ταυτότητα τους. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η συνεργασία στα πλαίσια προώθησης της Γαλλοφωνίας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2018 με την συμμετοχή φοιτητών της Ομάδας Επικοινωνίας και WebTV του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας για ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Τμήματα στη Γαλλία, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας για πρόσκληση εξειδικευμένων ομιλητών για θεματικά εργαστήρια (workshops) ή ημερίδες καθώς και ενέργειες προώθησης και δικτύωσης των κοινών εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, επιστημονικών και ερευνητικών δράσεων τους με Εθνικά, Περιφερειακά και Διεθνή δίκτυα.
Στην εκδήλωση για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας παρευρέθησαν η βουλευτής Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κος Σωτήριος Αδαμοπούλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας κος Αντώνης Δασκαλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης-Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου Δυτικής Μακεδονίας κος Παναγιώτης Κώττας, ο Δήμαρχος Καστοριάς κος Ανέστης Αγγελής, ο Δήμαρχος Νεστορίου κος Πασχάλης Γκέτσιος, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς «Πολιτισμού-Παιδείας- Προγραμματικής Ανάδειξης Παλαιάς Πόλης-Εξυγίανσης Λίμνης» κος Λεωνίδας Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας κος Θεόφιλος Ζυμπίδης, ο Δ/ντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κος Κων/νος Κωνσταντόπουλος, η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κα Στυλιανή Τέγου, και πολλοί καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.
Πριν την υπογραφή του συμφώνου ο Πρόξενος κος κ. Phillipe Ray γνώρισε την ομάδα φοιτητών Επικοινωνίας και WebTV του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας, είδε από κοντά δείγματα της εξαιρετικής δουλειάς τους και ξεναγήθηκε στο Εργαστήριο Παραγωγής Ψηφιακού Περιεχομένου 3D του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.

Μοιραστείτε την είδηση