Συνάντηση του Δήμου Κοζάνης με τον Δήμο Αλέξινατς Σερβίας στο πλαίσιο του προγράμματος Europe For Citizens

1 Min Read

Στο πλαίσιο της δράσης για την Ανάπτυξη Καινοτόμων Μηχανισμών Αλληλεγγύης ανάμεσα σε Δήμους στα χρόνια της κρίσης στο πλαίσιο του προγράμματος Europe For Citizens, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην περιοχή στην οποία συμμετείχαν ο Δήμος Κοζάνης και η Δημοτική Κοινότητα Αιανής, ο Δήμος Χισάρ Βουλγαρίας και ο Δήμος Αλέξινατς Σερβίας.
Την Παρασκευή 9/2 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο της Αιανής συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ ταυτόχρονα αντιπροσωπεία των δύο αποστολών επισκέφθηκε κοινωνικές δομές της Κοζάνης και συγκεκριμένα το ΚΗΦΗ, το 1ο ΚΑΠΗ Κοζάνη, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης καθώς και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αυτισμό. Οι υπεύθυνοι των δομών παρουσίασαν το έργο που επιτελείται σε κάθε μία και αντάλλαξαν απόψεις για την καλύτερη λειτουργία τους.
Το Σάββατο 10/2, στην Αίθουσα Τέχνης της Αιανής, πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι εργασίας, παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, της Δημάρχου του Χισαρ Penka Doykova, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Αλέξινατς Grujica Veljkovic, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνη Κύρινα καθώς και στελεχών των κοινωνικών δομών. Υπήρξε ανταλλαγή καλών πρακτικών και συζήτηση, προς όφελος των τριών Δήμων.

Μοιραστείτε την είδηση