«Η Κοζάνη θα βγει ενισχυμένη από το σχεδιασμό για το νέο Πανεπιστήμιο » δήλωσε ο Δημάρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου

1 Min Read

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου είχε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης σχετικά με την προοπτική και το σχεδιασμό του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος μετέφερε για μια ακόμη φορά στον Υπουργό την πεποίθηση του πως είναι κρίσιμο για την περιοχή η δημιουργία ενός ισχυρού, ανταγωνιστικού και βιώσιμου Πανεπιστημίου.

Από τη συζήτηση έγινε σαφές και ξεκάθαρο πως από το νέο σχεδιασμό και την εφαρμογή των ακαδημαϊκών κριτηρίων η Κοζάνη θα βγει ενισχυμένη,   επιδιώκοντας να διαδραματίσει το μητροπολιτικό της ρόλο στη Δυτική Μακεδονία.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τον κ. Γαβρόγλου και έγινε δεκτό το αίτημα του, να επισκεφθεί την Κοζάνη και να συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων για το ζήτημα του νέου Πανεπιστημίου.

Ο Δήμος Κοζάνης από την έναρξη του διαλόγου για το νέο ακαδημαϊκό τοπίο της περιοχής πρωτοστατεί στη διαδικασία συγχώνευσης θεωρώντας τη προϋπόθεση για την επιβίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Δυτική Μακεδονία.

Μοιραστείτε την είδηση