Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το νοσοκομείο

3 Min Read

Συνεχίστηκε η ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τη δημοτική κίνηση “Κοζάνη Τόπος Να Ζεις” με φόντο τα προβλήματα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου και την προοπτική κατασκευής ενός νέου.

Η Δημοτική Κίνηση με ανακοίνωση της κατηγόρησε τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, ότι με τους χειρισμούς του «έκαψε» το δίκαιο αίτημα για ένα νέο νοσοκομείο. Από την πλευρά του Λάζαρος Μαλούτας απάντησε ότι «τίποτα δεν έχει “καεί”, τίποτα δεν έχει κριθεί, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος».

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης

«Θα μπορούσαμε πολλά να πούμε για την τελευταία ανακοίνωση του κυρίου Μαλούτα στην οποία αναφέρει το “πλήθος των ενεργειών του” για τη στήριξη του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, όμως η τελευταία πρόταση του κειμένου του σχετικά με συμπόρευση στον αγώνα που δίνει για την διεκδίκηση καλύτερων παροχών υγείας κυριολεκτικά μας άφησε άναυδους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κίνησης.

Η Κίνηση κατηγορεί τον Δήμαρχο ως «άφαντο από κάθε διεκδίκηση», υπενθυμίζοντας πως ο κ. Μαλούτας στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας είπε ότι η αρμοδιότητα των υπηρεσιών υγείας είναι του κράτους και κανενός άλλου, αιτιολογώντας την απουσία του από την κινητοποίηση για την Παιδιατρική. «Μετά από τέτοια αγωνιστική διάθεση πώς να αρνηθεί κάνεις την συμπόρευση!» σχολιάζει η Κίνηση.

«Σχετικά με την μελέτη νέου Νοσοκομείου που επαναφέρει συνεχώς στη συζήτηση καλό είναι να μας πει που βρίσκεται τώρα αυτή η πανάκριβη μελέτη προαποφασισμένου αποτελέσματος που παρήγγειλε για να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική απαξίωσης της δημόσιας υγείας και ποια ήταν η αντιμετώπιση της από το σύνολο του υγειονομικού κόσμου της περιοχής» αναφέρει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσή της η Κίνηση, καταλήγοντας πως «ο κύριος Μαλούτας είναι υπεύθυνος γιατί «έκαψε» ένα δίκαιο αίτημα των Κοζανιτών για καινούριο Νοσοκομείο λόγω του λαϊκισμού και της πολιτικής ιδιοτέλειας του. Ε, δεν θα τον συγχαρούμε κιόλας γι ́ αυτό!».

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης

Η συμπόρευση από θεσμικούς φορείς για το νοσοκομείο μας, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Παρόλα αυτά η Δημοτική Κίνηση και ο επικεφαλής της κ. Κουζιάκης συνεχίζουν να παραμένουν “άναυδοι” με το κάλεσμά μας, καθώς θεωρούν ότι το δίκαιο αίτημα των δημοτών “κάηκε”, κατά δήλωση τους στην τελευταία τους ανακοίνωση.

Εμείς λοιπόν πιστεύουμε, ότι οι πολίτες αξίζουν τις καλύτερες παροχές υγείας και συνεχίζουμε να διεκδικούμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Τίποτα δεν έχει “καεί”, τίποτα δεν έχει κριθεί, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος, ο οποίος είναι οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς για το ζήτημα της ιατρικής περίθαλψης.

Εάν οι εκπρόσωποι της Κίνησης θεωρούν «λαϊκισμό» και «πολιτική ιδιοτέλεια», όπως επισημαίνουν, τη διεκδίκησή μας για ένα νέο νοσοκομείο, μάλλον θα πρέπει να ρωτήσουν και την άποψη των πολιτών του Δήμου Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν συμφωνούν με τη διεκδίκηση αναβαθμισμένων υπηρεσιών δημόσιας υγείας για όλους.

Κατερίνα Κοζιάκη

Μοιραστείτε την είδηση