Συνεχίζονται τα προβλήματα για τους υγειονομικούς

3 Min Read

Ενημερωτική συγκέντρωση στο «Μαμάτσειο»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο» συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου το μεσημέρι της Πέμπτης για να ενημερώσουν τον κόσμο για τα χρόνια προβλήματα που τους ταλανίζουν και ζητούν τη συμπαράσταση από πολίτες και κράτος.

- Advertisement -

Ανάμεσα τους είναι η υποστελέχωση του νοσοκομείου, η υποχρηματοδότηση στην υγεία και οι ιδιώτες που έχουν αναλάβει την καθαριότητα, τις δευτερογενείς διακομιδές, τη σίτιση ενώ θα αναλάβουν και τη φύλαξη. Εν μέσω άλλων, ζητούν άμεσες και μόνιμες προσλήψεις και να αλλάξουν τα οργανογράμματα όλων των νοσοκομείων για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά το σύστημα.

«Η χώρα μας είναι η τελευταία σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για την υγεία, το 40% το πληρώνουμε όλοι μας από την τσέπη μας» τόνισε ο Δημήτρης Ντέντης, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης και ταμίας του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Κοζάνης ενώ έκανε αναφορά και στα απογευματινά χειρουργεία, ζητώντας να γίνουν άμεσες και μόνιμες προσλήψεις. 

«Εύχομαι σε καλύτερες μέρες. Πάσχουμε από υποστελέχωση» τόνισε, εν μέσω άλλων, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Δημήτρης Κουκουβίκης.

Από αριστερά προς τα δεξιά, Αικατερίνη Λιάκου, Δημήτρης Ντέντης, Σωτηρία Τσαλουκίδου, Δημήτρης Κουκουβίκης

Η Σωτηρία Τσαλουκίδου, γραμματέας του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. Κοζάνης ανέφερε πως φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι «Η υγεία μου, το δικαίωμα μου», το δικαίωμα δηλαδή, σε μια ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και μια καθολική υγειονομική κάλυψη. «Όπως το αντιλαμβανόμαστε αυτά σήμερα, βλέπουμε πως δεν συνάδουν με αυτά που συμβαίνουν στα νοσοκομεία μας. Η υποστελέχωση δεν μπορεί να διασφαλίσει την ποιότητα. Ο ασθενής αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα» τόνισε η κ. Τσαλουκίδου και συνέχισε λέγοντας πως είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, αναφέροντας πως τον Σεπτέμβριο την καθαριότητα την ανέλαβε εργολάβος, οι δευτερογενείς διακομιδές είναι σε ιδιώτη και πριν από λίγες μέρες δόθηκε και η σίτιση σε εργολάβο, ενώ υπογράμμισε πως έπεται εργολάβος και στη φύλαξη.

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. Κοζάνης, Αικατερίνη Λιάκου στάθηκε, εν μέσω άλλων, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας των εργαζομένων που δεν τους δίνουν καμία ασφάλεια και σταθερότητα. «Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις υγειονομικών για να μπορέσει το σύστημα να ανταποκριθεί στις ανάγκες και να γίνει γενναία αύξηση των μισθών. Είναι στο χέρι όλων να διεκδικήσουν τη δημόσια και δωρεάν υγεία» υπογράμμισε η κ. Λιάκου.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση