Συζητήσεις σε σχολεία από το Κέντρο Πρόληψης “Ορίζοντες” στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας

1 Min Read

 

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας το Κέντρο Πρόληψης πραγματοποίησε βραχείες παρεμβάσεις και οργανώθηκαν συζητήσεις στο 3ο, 4ο, 5ο, και 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης, καθώς και στα Γυμνάσια Πενταλόφου, Ξηρολίμνης, Γαλατινής, Εράτυρας, Μουσικό Σιάτιστας, Λευκοπηγής και Κρόκου.

- Advertisement -

Οι παρεμβάσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν ανά σχολικό τμήμα με 20 – 25 μαθητές κάθε φορά, ώστε να δοθεί ο χρόνος και η άνεση να ακουστούν όλοι οι μαθητές και να αναπτυχθεί ουσιαστικός διάλογος. Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στις εξαρτήσεις από παράνομες ουσίες, αλκοόλ και διαδίκτυο καθώς και σε θέματα που απασχολούν τους μαθητές στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις στο κοινό στην Λευκοπηγή και στην Άνω Κώμη με τη συνεργασία της Διεύθυνσης του Γυμνασίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου αντίστοιχα.

Το Δ.Σ. και η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης ευχαριστούν θερμά τις Διευθύνσεις των Γυμνασίων και τους συλλόγους διδασκόντων για τη συνεργασία και τη βοήθεια τους στην υλοποίηση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων.

 

 

 

 

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

   ΤΟΥ

     ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

 

 

   ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Μοιραστείτε την είδηση