Τα αυτονόητα που γίνονται ζητούμενα

1 Min Read
Διθυραμβικές κριτικές γράφονται από χθες για τις επιδόσεις της δημοσιογράφου Ράνιας Τζήμα που στο ντιμπέϊτ της Τετάρτης έκανε απλά τη δουλειά της. Δηλαδή, έθεσε τις ερωτήσεις που οφείλουν να κάνουν όλοι οι δημοσιογράφοι. Η αυτονόητη αυτή επιλογή της, την έκανε ηρωϊδα στα μάτια όλων αυτών που έχουν βαρεθεί να ακούν “λιβανιστήρια”, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα γιατί οι επιδόσεις του τύπου είναι τόσο χαμηλές στη χώρα μας.
Στο ίδιο ντιμπέϊτ συμμετείχε έτερη δημοσιογράφος, η Σία Κοσιώνη, που ενώ, ως γνωστόν είναι συγγενής του πρωθυπουργού, δεν ζήτησε να εξαιρεθεί, αλλά σα να μην τρέχει τίποτα έθεσε τα ερωτήματά της. Για να μην πούμε και για την άλλη κυρία της βραδιάς, τη σύζυγο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.
Μια από τις ερωτήσεις που γίνονται στους ερωτώμενους που συμμετέχουν στην έρευνα των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που κάνει και την περιβόητη κατάταξη σε σχέση με την ελευθερία του τύπου, σχετίζεται με την ανεξαρτησία που έχουν οι δημοσιογράφοι από τους πολιτικούς δρώντες. Δεν είναι μετά να απορούμε που είμαστε τόσο χαμηλά, έστω κι αν είναι λάθος τεχνικά να βρισκόμαστε κάτω από τη Μπουρκίνα Φάσο.
Μοιραστείτε την είδηση