Τα εθνικά θέματα

2 Min Read

Τα εθνικά μας θέματα υπήρξαν ανέκαθαν προνομιακός τόπος για να «πουλήσει μούρη» ο κάθε σχετικός, αλλά και ο κάθε άσχετος.
Με την επίκληση συναισθήματος, την πλήρη αδιαφορία για τα ειδικά θέματα που ορίζουν τις επιμέρους οπτικές, το γράψιμο στα παλαιότερα των υποδημάτων του πραγματικού εθνικού συμφέροντος, κάποιοι κατάφεραν να κάνουν καριέρες.
Πολιτικοί που έταξαν λαγούς με πετραχήλια, αλλά και δημοσιογράφοι που βιάστηκαν να ικανοποιήσουν το λαϊκό αίσθημα, σήμερα είναι εν πολλοίς υπεύθυνοι για την εξέλιξη των βασικών θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στη χώρα μας.
Τα φοβικά σύνδρομα, το υπερβολικό χάϊδεμα, η αποσιώπηση των κρίσιμων παραμέτρων που δεν ήταν ευχάριστες, ήταν, όμως, αναγκαίο να ακουστούν, κυριάρχησαν στον τρόπο πλαισίωσης των συγκεκριμένων θεμάτων με αποτέλεσμα να γαλουχηθούν έτσι γενιές και γενιές πολιτών, οι οποίοι αγνοούν τα βασικά.
Προφανώς και τα εθνικά θέματα και γενικότερα η εξωτερική πολιτική και οι διπλωματικές σχέσεις δεν είναι πεδίο που μπορεί να έχει ο καθένας άποψη, πολύ δε περισσότερο τεκμηριωμένη άποψη. Είναι, ωστόσο, πεδίο με ιδιαίτερη βαρύτητα και όποιες ενέργειες γίνονται για εσωτερική κατανάλωση, το επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό.
Ως πολίτες οφείλουμε να ενημερωνόμαστε σωστά και απο αξιόπιστες πηγές και να μην βιαζόμαστε να υιοθετήσουμε ακραίες απόψεις που δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στα εθνικά μας θέματα.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση