Τα γιαπράκια, οι Αποκριές και η πλατεία

2 Min Read

Α, όλα κι όλα. Υπάρχουν μερικά πράγματα σ’ αυτό τον τόπο για τα οποία έχουμε άποψη και μάλιστα εμπεριστατωμένη. Όλοι μας. Το ένα είναι τα γιαπράκια, το άλλο είναι οι Αποκριές και ίσως περιστασιακά η πλατεία ή ο Νιάημερος.
Συζητάμε για τα θέματα αυτά ταυτόχρονα ως ειδικοί, αλλά και βιωματικά και δεν επιδεχόμαστε αμφισβητήσεων, κάνοντας επίκληση στην αυθεντία της γιαγιάς που είχε την ορίτζιναλ συνταγή για γιαπράκια ή στην προσωπική μας αισθητική που ορίζει με μαθηματική ακρίβεια πόσες φυτεύσεις χρειάζεται η πλατεία.
Στην ουσία εκφράζουμε άποψη γι’ αυτό που ξέρουμε και ζούμε καθημερινά και κατά βάση ξέρουμε πόσο καλύτερο θα ήταν αν το φτιάχναμε εμείς οι ίδιοι. Μόνο που ακριβώς αυτό είναι το σημείο που διαχωρίζει τη λατρεμένη κοινή γνώμη απο αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον όλων μας.
Οι μεν -δηλαδή όλοι εμείς- μπορούμε να εκφράσουμε την προσωπική μας άποψη χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς κόστος και χωρίς την υποχρέωση να αποδείξουμε κάτι, ενώ οι δε -δηλαδή αυτοί που αποφασίζουν και υλοποιούν- θα πρέπει να έχουν μια συνολική στρατηγική.
Απλά εμείς πλέον έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την κουβέντα του καφενείου και της γειτονιάς πρώτο θέμα στην επικαιρότητα και να αμφισβητήσουμε ευθέως την οποιαδήποτε αυθεντία, δημιουργώντας κλίμα. Το είπε άλλωστε και ο Έκο.

Μοιραστείτε την είδηση