Τα καλά πανεπιστήμια

1 Min Read

Βρέθηκα πρόσφατα για δουλειά στο CEU, το κεντρικό πανεπιστήμιο της Ευρώπης, στην Βουδαπέστη. Έχει ιδρυθεί με χορηγία του George Soros και σύμφωνα με το Times World University rankings του 2017 ήταν στη θέση 301-350,ανάμεσα στα πανεπιστήμια του κόσμου. Την ίδια ώρα τα δικά μας ήταν καμιά διακοσαριά θέσεις πιο κάτω.
Οι εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου πανεπιστημίου κάνουν όλους εμάς απο την Ελλάδα να τρίβουμε τα μάτια μας. Το ίδιο και οι επιδόσεις του.
Ατυχώς, το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αφού ο σημερινός πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έκανε ότι μπορούσε για να το στείλει στη γειτονική Βιέννη, με κύρια αιχμή του δόρατος ότι απονέμει τόσο ουγγρικά, όσο και αμερικανικά πτυχία και δεν συμμορφώνεται με την ουγγρική νομοθεσία.
Έτσι, η Ουγγαρία θα χάσει ένα καλό πανεπιστήμιο, το οποίο είναι ιδιωτικό. Η ποιότητα, όμως, δεν κρίνεται στη διάκριση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού. Ούτε σχετίζεται με το που βρίσκεται κάποιο ίδρυμα. Όλα έχουν να κάνουμε με τη δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι και την διάθεσή τους να προχωρήσουν χωρίς αγκυλώσεις και μόνη έγνοια να υπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Iωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση