Θ. Καρυπίδης: Δίνουμε αξία στην τοπική παραγωγή με σήμα ποιότητας Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Το «Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία»  παρέδωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στον  υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου, που επισκέφθηκε την Παρασκευή την περιοχή και μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση στην Αντιπεριφέρεια Γρεβενών.
Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης παρέδωσε στον κ. Αποστόλου το «Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία» τονίζοντας ότι «δίνουμε αξία στην τοπική παραγωγή με το σήμα ποιότητας της Δυτικής Μακεδονίας και προτείνουμε πρωτοβουλίες για βιολογικά προϊόντα όπου τα Γρεβενά βρίσκονται στην πρωτοπορία».
Ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος έθεσε την αναγκαιότητα του πετρελαίου θέρμανσης για την περιοχή, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη για τις επιδοτήσεις και το μητρώο αγροτών. «Είμαι γιατρός στο νοσοκομείο Γρεβενών και από κληρονομιά δικαιωμάτων του πατέρα μου που ήταν αγρότης μόλις προχθές έλαβα εκ νέου επιδότηση καλλιέργειας. Τολμήστε κύριε υπουργέ να καθιερώσετε το μητρώο αγροτών, ώστε να μπει τέλος σε αυτή την ιστορία».
Πολλοί αγρότες έθεσαν το πρόβλημα της ελληνοποίησης αγροτικών προϊόντων και αναφέρθηκαν στα φασόλια Καστοριάς, που «είναι στις αποθήκες ενώ η Αθήνα είναι γεμάτη από πινακίδες με φασόλια της περιοχής», ενώ άλλοι επισήμαναν το πρόβλημα της αθρόας εισαγωγής σιτηρών που «έρχονται από τη Βουλγαρία και την Ουκρανία, επεξεργάζονται στους μύλους των Γρεβενών και πωλούνται στην αγορά ως αλεύρι της περιοχής μας».
Στη συγκέντρωση ήταν και πολλοί εκπρόσωποι των αγροτών που τις επόμενες ημέρες οργανώνουν κινητοποιήσεις και ανάπτυξη μπλόκων σε συγκοινωνιακούς κόμβους, οι οποίοι δήλωσαν «ανυποχώρητοι στον αγώνα τους» και απευθυνόμενοι στον υπουργό τόνισαν ότι «ήρθατε στα Γρεβενά για να κάμψετε τις κινητοποιήσεις μας, δεν θα τα καταφέρετε, είμαστε οι τελευταίου που θα υπογράψουμε την καταδίκη μας».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Σπύρος Κουταβάς

Μοιραστείτε την είδηση