Θερινό σινεμά «Κάπτεν Μπλαντ» σήμερα στο στέκι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης

3 Min Read

Με την συναρπαστική πειρατική περιπέτεια εποχής «Κάπτεν Μπλαντ» (Captain Blood 1935), συνεχίζονται αυτή την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 οι θερινές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης.

Με πρωταγωνιστές το θρυλικό ζευγάρι Έρολ Φλιν και Ολίβια ντε Χάβιλαντ και σε σκηνοθεσία του Μάικλ Κέρτιζ, είναι σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI), ανάμεσα στις 100 πιο συναρπαστικές ταινίες όλων των εποχών!

Η ώρα έναρξης της προβολής είναι στις 9:30 μ.μ. ακριβώς, χωρίς διάλειμμα.

 

Ένας Ιρλανδός γιατρός, ο Δρ. Πίτερ Μπλαντ, πιστός στον όρκο που έδωσε, περιθάλπει έναν επαναστάτη. Αυτό τον καθιστά ένοχο προδοσίας στα μάτια της δικαιοσύνης. Η ποινή του είναι να υπηρετήσει ως σκλάβος στις Δυτικές Ινδίες. Εκεί τραβά την προσοχή της Αραμπέλα, της όμορφης ανιψιάς του διοικητή. Πώς καταλήγει από σκλάβος να γίνει πειρατής; Τι κανόνες θέτει στο πλήρωμα και τους συνεργάτες του; Και ποιος θα είναι ο δεσμός του με την Αραμπέλα;

Μετά την επιτυχία ταινιών όπως Ο Κόμης Μόντε Κρίστο και Το Νησί Των Θησαυρών τα στούντιο αναζητούσαν να γυρίσουν περιπέτειες εποχής. Η Warner προχώρησε στον Κάπτεν Μπλαντ. Όταν ο Ρόμπερτ Ντόνατ, πρώτη επιλογή του στούντιο για τον ομώνυμο ρόλο, αποχώρησε από την ταινία λόγω προβλημάτων υγείας, το στούντιο στράφηκε σε έναν νεαρό ηθοποιό που είχε πρόσφατα υπογράψει συμβόλαιο: Έτσι, η ταινία έμελλε να γίνει ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος για τον Έρολ Φλιν. 

Η επιτυχία του στον ρόλο ήταν τόσο μεγάλη, που το όνομά του συνδέθηκε με τις περιπέτειες εποχής. Μαζί του στον ρόλο της Αραμπέλα συμπρωταγωνιστεί η Ολίβια Ντε Χάβιλαντ. Ήταν τέτοια η χημεία τους, που έπαιξαν μαζί σε συνολικά οκτώ ταινίες.

Πέρα από το πρωταγωνιστικό δίδυμο ατού της ταινίας είναι και η σκηνοθεσία του Μάικλ Κέρτιζ, ο οποίος ως συνήθως δίνει μεγάλη σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Στο υπόλοιπο καστ ξεχωρίζει ο Μπάζιλ Ράθμπον, ο οποίος θα ξαναπαίξει τον αντίπαλο του Έρολ Φλιν στις περιπέτειες του Ρομπέν των δασών.

Είχε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ (1936):

  • Καλύτερης Ταινίας
  • Σκηνοθεσίας (Michael Curtiz)
  • Σεναρίου (Casey Robinson)
  • Ήχου (Nathan Levinson)
  • Μουσικής (Leo F. Forbstein)

Η ταινία (όπως και ο Έρολ Φλιν) μπορεί να μην είχαν την αναγνώριση που τους άξιζε στα Όσκαρ, έμεινε όμως κλασσική και τη θυμόμαστε πολύ περισσότερο από πολλές ταινίες που βραβεύτηκαν.

Για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου.

 

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στις 9:30 μ.μ., ακριβώς. 

στην αυλή του Φιλοπρόοδου

Ώρα έναρξης προσέλευσης 9:00 μ.μ.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Μοιραστείτε την είδηση