Θλιβερή η κατάσταση στο νεκροταφείο της Κοζάνης

2 Min Read

Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για ένα ζήτημα που παραμένει άλυτο εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα, προκαλώντας αγανάκτηση σε όλους όσοι καλούνται να το αντιμετωπίσουν, αλλά και απογοήτευση στο σύνολο των δημοτών της πόλης.

Η έλλειψη διαθέσιμων χώρων έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει για μέρες η ταφή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των οικογενειών που κοντά στη θλίψη τους έχουν να διαχειριστούν και αυτή την ιδιαίτερα ψυχοφθόρα κατάσταση.

- Advertisement -

Το θέμα ήρθε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από τον  επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καμπουρίδη, σημειώνοντας πως υπάρχουν νεκροί σε ψυγεία που είναι σε αναμονή έως ότου βρεθεί διαθέσιμος τάφος για να ταφούν.

«Έχει χαθεί ο έλεγχος, εδώ και καιρό στα νεκροταφεία του Αγ. Γεωργίου δεν υπάρχουν τάφοι. Κάποιοι το γνωρίζουν. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν νεκροί σε ψυγεία και δεν ξέρουμε τι να πούμε στους συγγενείς τους που θέλουν να τους θάψουν» τόνισε ο κ. Καμπουρίδης ο οποίος επανέφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Κοζάνης καθώς είχε ζητηθεί να συζητηθεί το θέμα προ ημερησίας διάταξης, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και κάτι τέτοιο δεν έγινε. «Επείγει το θέμα. Θα μπορούσαμε να σώσουμε καταστάσεις και δεν το συζητήσατε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Κουρού σημείωσε πως αυτή τη στιγμή περιμένουν εισηγήσεις από την υπηρεσία και ετοιμάζουν προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο ζήτημα και να φέρουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση την επόμενη εβδομάδα. «Πρέπει να οριστικοποιήσουμε ένα πλάνο στο οποίο θεωρούμε πως μπορούμε να κινηθούμε και από εκεί και πέρα να προχωρήσει» τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Καμπουρίδης συνέχισε ρίχνοντας βολές κατά της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κατηγορώντας τη πως «έκρυψε» το θέμα, με την ίδια να απαντά πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Μοιραστείτε την είδηση