Τι συμβαίνει κάθε φορά που χιονίζει

2 Min Read

Υποτίθεται ότι είμαστε άνθρωποι που ξέρουμε απο χιόνι. Έχουμε εμπειρία και για το τι πρέπει να φορέσουμε και για το πως πρέπει να συμπεριφερθούμε, όταν χιονίζει. Κι όμως, κάθε φορά που χιονίζει, κάνουμε σαν τουρίστες.
1. Αναρτούμε διαρκώς φωτογραφίες και στάτα (sic!) για το χιόνι. Λες και όλοι οι υπόλοιποι, ως επι το πλείστον κοντοχωριανοί μας, δεν έχουν παράθυρο για να δουν απο μόνοι τους ότι …χιονίζει.
2. Με την πρώτη νιφάδα αρχίζουν οι ερωτήσεις για τα σχολεία. Θα ανοίξουν τα σχολεία; Θα μείνουν κλειστά τα σχολεία; Για κάθε επιλογή, υπάρχει και η σχετική κριτική. Αδυσώπητη συνήθως.
3. Παρέα πάει και η κριτική για τον απόντα μηχανισμό. Λες και ο μηχανισμός αποτελείται απο εκατοντάδες μηχανήματα και ανθρώπους έξω απο την πόρτα του σπιτιού μας, έτοιμους να τινάξουν μέχρι και το χαλάκι της εξώπορτάς μας.
4. Είμαστε μαλωμένοι με αλυσίδες, χιονολάστιχα και τα σχετικά και εννοούμε να καβαλάμε το αυτοκίνητο με τα καλοκαιρινά λάστιχα και «καπέλο» στην οροφή είκοσι εκατοστά χιονιού. Το ίδιο προτιμούμε για την αμφίεσή μας.
Ας σοβαρευτούμε, όμως, καθώς δεν ζούμε ούτε στο Τορόντο, ούτε στο Μέιν. Λίγο χιονάκι πέφτει πια, για όχι περισσότερο απο δύο μέρες. Ας προσαρμοστούμε, λοιπόν, αυτές τις δύο μέρες στις καιρικές συνθήκες. Θα περάσουν…
Iωάννα

Μοιραστείτε την είδηση