Τι θα δούμε στο Ολύμπιον αυτή την εβδομάδα

4 Min Read

 

  Σνόουντεν, Αλμοδοβάρ, Ευχούληδες και Doctor Strange οι ταινίες που θα απολαύσουμε στο “Ολύμπιον” αυτή την εβδομάδα.

 

 

Σνόουντεν

 

Ο Σνόουντεν, ο οποίος εργαζόταν για την NSA και την CIA ως υψηλόβαθμος τεχνικός διαχειριστής ηλεκτρονικών συστημάτων, ανακαλύπτει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί όλες τις ψηφιακές επικοινωνίες – όχι μόνο ξένων κυβερνήσεων και τρομοκρατικών ομάδων, αλλά και των απλών Αμερικανών. Απογοητευμένος από τη δουλειά του, συγκεντρώνει σχολαστικά εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν την πλήρη έκταση των υποκλοπών, εγκαταλείπει την αγαπημένη του Λίντσεϊ Μιλς (Σαϊλίν Γούντλι ) και βρίσκει το θάρρος να ακολουθήσει την προσωπική ηθική και τις αρχές του.

 

Julieta

 

Τι είναι αυτό που μας οδηγεί να αρνηθούμε αγαπημένους μας ανθρώπους. Ποια μοίρα μας οδηγεί να εγκαταλείψουμε ανθρώπους που κανονικά θα έπρεπε να αγαπάμε;

Ακόμα ένας συναρπαστικός περίπατος μέσα στον σκοτεινό κήπο της γυναικείας ψυχοσύνθεσης από τον σκηνοθέτη που κατέχει το θηλυκό Σύμπαν.

Εξαιρετικό καστ με πειστικές ερμηνείες που φέρνουν τον θεατή δίπλα στην εξέλιξη ενός ανείπωτου δράματος.

Μια σχέση μητέρας και κόρης που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Η κόρη αποχωρεί από το πλάνο και αφήνει τη μητέρα ορφανή.

Η μητέρα συγκινητική και παθιασμένη αναζητεί το άλλο της μισό που είναι η κόρη της για χρόνια. Ξεκινά έναν αγώνα για να την συναντήσει.

Πριν από αυτό όμως θα δούμε πώς τα πράγματα έφτασαν ως εδώ. Πώς η μητέρα, έφερε στη ζωή τον άνθρωπο που θα της πρόσφερε τη μεγαλύτερη οδύνη.Τι οδήγησε την κόρη στη μεγάλη Φυγή.

Η κινηματογραφική αφήγηση σε όλο της το μεγαλείο.

Ο Αλμοδοβάρ τοποθετεί τους ήρωές του σε ατμοσφαιρικούς χώρους και ακούει την ψυχή τους μέσα από ήχους, ματιές και μονολόγους, κάνοντας ένα σινεμά στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό του Μπέργκμαν. Υπέροχο σινεμά χαρακτήρων και αριστοτεχνικής αφήγησης. Καθαρό, αληθινό ανθρώπινο θέαμα.

Πρωταγωνιστές η πίκρα και η θλίψη όχι όμως σε ένα μικροαστικό ψεύτικο επαρχιώτικο πλαίσιο, άλλα μέσα στη λαμπερή κατάθλιψη της πόλης όπου όλοι είναι κοντά και όλοι είναι μόνοι τους. Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

 

 

Doctor Strange

 

Από το σύμπαν της Marvel, έρχεται ο «Doctor Strange», η ιστορία του παγκοσμίως διάσημου νευροχειρούργου, Dr. Stephen Strange, που η ζωή του αλλάζει ριζικά έπειτα από ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα, από το οποίο καταφέρνει να επιβιώσει. Όταν η παραδοσιακή φαρμακευτική ιατρική αποτυγχάνει, επιλέγει να ακολουθήσει άγνωστα και για εκείνον μονοπάτια, έναν μυστηριώδη θύλακα γνωστό ως Kamar-Taj. Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν είναι ένα απλό κέντρο επούλωσης τραυμάτων, αλλά μια δίοδος και μάλιστα η πρώτη γραμμή μάχης ενάντια σκοτεινών δυνάμεων που απειλούν να καταστρέψουν την δική μας πραγματικότητα. Τώρα, ο Strange, εξοπλισμένος με καινούργιες μαγικές ικανότητες, αναγκάζεται να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του ή θα τα αφήσει όλα πίσω για να υπερασπιστεί τον κόσμο ως ένας παντοδύναμος μάγος.

 

Ευχούληδες

Animation από τους δημιουργούς του «Σρεκ» πάνω στη δημοφιλή παιδική μυθολογία των Ευχούληδων. Μετά μια εισβολή των Μπέργκεν στο χωριό των Ευχούληδων, η Πόπη, ο πιο χαρούμενος Ευχούλης που γεννήθηκε ποτέ, και ο γκρινιάρης Κλωνάρης ξεκινούν ένα ταξίδι με στόχο την διάσωση των φίλων τους. Η αποστολή τους είναι γεμάτη περιπέτεια και ανατροπές, καθώς οι δύο αταίριαστοι σύντροφοι προσπαθούν να ανεχτούν ο ένας τον άλλον αρκετά ώστε να πετύχουν τον στόχο τους, κι έτσι θα μάθουν πολλά για την αναζήτηση της ευτυχίας, όπως και το τι μπορεί να κάνουν κάποιοι για να την αποκτήσουν.

Μοιραστείτε την είδηση