Της κάθε εποχής τα σκοτεινά πράγματα

1 Min Read

Πολλές φορές ακούγοντας τις ειδήσεις, πειθόμαστε ότι μόνο στην εποχή μας συμβαίνουν τόσο σκοτεινά πράγματα. Λογικό είναι αφού όπου και να στρέψουμε το βλέμμα μας, θα δούμε μια είδηση που δεν τη χωράει το μυαλό μας.

Η αλήθεια, βέβαια, όπως πάντα, κρύβεται καλά. Κι αν σήμερα ξεσκεπάζονται πολλές υποθέσεις μαστροπείας, παιδεραστίας και παιδικής πορνογραφίας, ξέρουμε καλά ότι πριν κάποιες δεκαετίες αυτές οι υποθέσεις έμεναν καλά κρυμμένες πίσω από σιωπές και μισόλογα δεξιά και αριστερά. Σε σπίτια που οι μανάδες δεν τολμούσαν να ψελλίσουν λέξη και προσπαθούσαν να διώξουν τις κόρες πολύ γρήγορα, πολύ μακριά.

Σήμερα μαθεύονται αρκετά από αυτά. Γιατί οι νεότερες γενιές ευτυχώς έμαθαν να μιλούν. Και πάλι καλά που κάναμε αυτά τα σημαντικά βήματα ως κοινωνία, αποφασίζοντας να στεκόμαστε πάντα με την πλευρά των θυμάτων, έχοντας πια όλο και περισσότερη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τους θύτες.

Πάντα, ωστόσο, θα μας στεναχωρούν βαθύτατα οι υποθέσεις αυτές και θα μας κάνουν να αισθανόμαστε ανεπαρκείς να προστατέψουμε ότι πιο πολύτιμο έχουμε.

Τα παιδιά.

Μοιραστείτε την είδηση