Το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης σε συνέδριο για τον φιλόσοφο Αριστοτέλη

1 Min Read

Το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης συμμετείχε στην 3η Μαθητική Διημερίδα με θέμα «Αριστοτέλης, ο διαχρονικός δάσκαλος» που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε συνεργασία με το 3ο ΠΕ.ΚΕ.Σ. Ημαθίας και πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Απριλίου 2019 στη Νάουσα και στην περιοχή της αρχαίας Μίεζας.

Σκοπός της διημερίδας ήταν να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών για το έργο του Αριστοτέλη και να εμπλακούν σε ζητήματα που αφορούν στην αριστοτελική σκέψη και φιλοσοφία στην αρχαία Μίεζα, τον τόπο όπου ο μεγάλος στοχαστής της αρχαιότητας, με την τεράστια επιρροή στην παγκόσμια διανόηση, δίδαξε τον Μ. Αλέξανδρο.

Μία μαθητική ομάδα οκτώ μαθητριών της Γ΄ Τάξης (Βουτσίδου Χαρά, Δαβάνη Τατιάνα, Ζυμάρα Βάγια, Νάνου Αναστασία, Σιάτρα Θεοδώρα, Τσιάμη Ευαγγελία, Τυρνεϊνοπούλου Ραφαηλία και Χιώτη Παναγιώτα) υπέβαλε προς έγκριση εργασία με τίτλο «Σχέση ευδαιμονίας και μεσότητας στην ηθική φιλοσοφία του Αριστοτέλη», η οποία αξιολογήθηκε από επιστημονική επιτροπή. Οι μαθήτριες παρουσίασαν την εργασία τους στον υπερσύγχρονο συνεδριακό χώρο του Κέντρου Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς «ΕΡΙΑ» και ταυτόχρονα παρακολούθησαν τις εργασίες των μαθητών των υπόλοιπων 18 σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών από όλη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι η παροχή φιλοξενίας από τους διοργανωτές ήταν υποδειγματική.

 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Μοιραστείτε την είδηση