Το αριστούργημα του Händel ο “Μεσσίας” από τη Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης

2 Min Read

Το εμβληματικό έργο του Georg Friedrich Händel ο “Μεσσίας” παρουσιάζει η Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 στις 9:00 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης. Ο Händel συνέθεσε το περίφημο ορατόριό του, το 1741, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να το παρουσιάσει στο Δουβλίνο, όπου θα μετέβαινε κατόπιν πρόσκλησης του αρμοστή της Ιρλανδίας, κόμη του Ντέβονσαϊρ, στο πλαίσιο μιας σειράς φιλανθρωπικών συναυλιών. Μάλιστα, η φήμη του γερμανικής καταγωγής αλλά πολιτογραφημένου άγγλου συνθέτη ήταν τόσο μεγάλη, που οι αρχές, φοβούμενες συνωστισμό την ημέρα της πρεμιέρας, είχαν ζητήσει από το ακροατήριο να προσέλθει στη συναυλία δίχως ξίφη και φαρδιά φουρό. Το αγγλικό ποιητικό κείμενο του ορατορίου βασίζεται κυρίως σε αποσπάσματα της Καινής Διαθήκης (Προφητείες, Ψαλμοί, Ευαγγέλια,
Επιστολές Παύλου, Αποκάλυψη Ιωάννου) και αφηγείται τη ζωή του Χριστού από τη Γέννηση μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάσταση.
Τις έξοχες άριες του έργου θα ερμηνεύσουν η σοπράνο Βασιλική Ποζίδου, οι μέτζο σοπράνο Μαργαρίτα Αμανατίδου και Ιωάννα Ηλιάδου, ο τενόρος Δημήτρης Ψαθάς και ο μπάσος Άκης Λαλούσης. Τα πολυφωνικά μέρη του Μεσσία, που άλλοτε ηχούν σαν δοξαστικοί ύμνοι και άλλοτε σαν θρηνητικά εγκώμια, θα αποδώσουν η χορωδία της Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης και η χορωδία της Ε.Π.Μ de profundis της Κατερίνης. Στο πόντιουμ της Ορχήστρας της Musicart θα βρίσκεται η Μαρία Καραγιάννη.
Γενική Είσοδος: 6€
Μαθητικό: 3€

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση