Το «Χρόνο» επισκέφθηκε η δεύτερη τάξη του Δημοτικού «Χαρίσιος Μεγδάνης»

2 Min Read

Ένα τσούρμο χαμογελαστών και γεμάτων ενέργεια μαθητών και μαθητριών της δεύτερης τάξης (Β1 και Β2) του δημοτικού σχολείου «Χαρίσιος Μεγδάνης» μαζί με τις δασκάλες τους Βάια Μητλιάγκα και Νούλα Ιακωβίδου επισκέφθηκαν τα γραφεία και το τυπογραφείο του «Χ» τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.

Η επίσκεψή τους είχε διπλό ρόλο. Αφενός να δουν στην πράξη όλα τα στάδια έκδοσης μιας εφημερίδας, από την παραγωγή του δημοσιογραφικού περιεχομένου ως και την εκτύπωσή της, αλλά και να τυπώσουν τη δική τους εφημερίδα με τίτλο «Η Παρέα».


Τα παιδιά είχαν προετοιμάσει με τις δασκάλες τους το υλικό της εφημερίδας και ήταν έτοιμα να πάρουν στα χέρια τους το τελικό προϊόν. Όπως κι έγινε. «Στις σελίδες της εφημερίδας αποτυπώνεται η προσπάθεια των μαθητών της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Χαρίσιος Μεγδάνης» να κάνουν πράξη όσα έμαθαν στο μάθημα της Γλώσσας στο κεφάλαιο που αφορά τις εφημερίδες» γράφουν οι δασκάλες στην πρώτη σελίδα. Η εφημερίδα των παιδιών είναι γεμάτη από μηνύματα για την ειρήνη και το περιβάλλον, μα κυρίως από φρεσκάδα και αγάπη για τη ζωή.

Οι επίδοξοι δημοσιογράφοι έκαναν ερωτήσεις για τις ώρες που εργάζεται ένας δημοσιογράφος, αλλά και τις δυσκολίες του επαγγέλματος του τυπογράφου και έφυγαν κρατώντας με ενθουσιασμό από ένα φύλλο της εφημερίδας τους.

Όλγα Τουφεγγοπούλου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση