Το Γυμνάσιο Αιανής στο Barlad της Ρουμανίας

2 Min Read

Αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Αιανής Κοζάνης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Barlad της Ρουμανίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2.

Το σχολείο συμμετέχει σ’ ένα πολυμερές Project του Erasmus+ ΚΑ2, με τίτλο «MY EUROPE, MY FUTURE, MY RESPONSIBILITY» (Η Ευρώπη μου, το Μέλλον μου, η δική μου ευθύνη), το οποίο αποτελεί μέρος της συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών και υποστηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες εταίροι στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, και η Τουρκία και χρονική διάρκεια είναι δύο έτη (2016 – 2018).

- Advertisement -

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενεργών Ευρωπαίων πολιτών με κίνητρα ευαισθητοποίησης για το μέλλον τους, έχοντας επίγνωση της περιβαλλοντικής ευθύνης. Οι μαθητές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον είναι στα χέρια τους και έχουν ως αποστολή τους την κινητοποίηση των άλλων ώστε να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας για χάρη του τους δικού τους μέλλοντος αλλά και της Ευρώπης. Τα σχολεία από τις έξι χώρες θα αναπτύξουν έναν κύκλο μάθησης σχετικά με τα θέματα της ενέργειας και της βιωσιμότητας, που ασχολούνται με τις πτυχές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, της μεταφοράς και διανομή της, των τροφίμων και της διατροφής, της διαχείρισης των αποβλήτων και την ανακύκλωση.

Η δυναμική του προγράμματος μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης μέσω σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων.  Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7-11 Νοεμβρίου 2016 στο Γυμνάσιο George Tutoveanu στο Barlad Ρουμανίας (Scoala Gimnazialã “George Tutoveanu” din Bârlad), ενώ η δεύτερη είναι προγραμματισμένη να γίνει στην Αιανή την πρώτη εβδομάδα του ερχόμενου Απριλίου.

 

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

Μιχάλης Παππάς
ΠΕ02 Φιλόλογος
Μοιραστείτε την είδηση