Το όραμα δημιουργίας εταιρείας βιολογικών αρωματικών φυτών στο Φρούριο Κοζάνης δείχνει να υλοποιείται – Και το όνομα αυτής ORGANIC FARMING KAMVOUNIA MOUNTAINS

3 Min Read

Ο Χρήστος Λιάκος ξεκινώντας πριν δυο χρόνια (περίοδος 2014-2015) την καλλιέργεια βιολογικών αρωματικών φυτών στο Φρούριο του δήμου Σερβίων-Βελβεντού Π.Ε. Κοζάνης, έδειξε ότι έχει θέληση, αποφασιστικότητα, όραμα και σχέδιο. Η καλλιέργεια 73 στρεμμάτων αρωματικών φυτών, από τα οποία τα 53 στρέμματα είναι τσάι του βουνού (200.000 φυτά, τύπου Ολύμπου/Sideritis Scardica και Παρνασσού/Sideritis Raeseri) και τα 20 στρέμματα ρίγανη (70.000 φυτά), ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα, τόσο για τα τοπικά όσο και τα πανελλαδικά δεδομένα.

Σήμερα, δεύτερη χρονιά παραγωγής, το όραμα του Χρήστου βρίσκεται σε πλήρη υλοποίηση, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο. Κι αυτό γιατί:

- Advertisement -

Η παραγωγή των αρωματικών φυτών λίγο πριν την περίοδο συγκομιδής, διαφαίνεται ότι θα είναι εξαιρετικά ικανοποιητική.

– Οι ποιοτικές προδιαγραφές του βιολογικού προϊόντος αποδείχτηκαν ιδιαίτερα υψηλές, λόγω των ιδανικών κλιματικών συνθηκών (μικροκλίμα, υψόμετρο, σύσταση εδάφους) και του τρόπου συλλογής και συσκευασίας, και έχουν επίσημη πιστοποίηση από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.

– Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή 2 ξηραντηρίων ρυθμιζόμενης ροής αέρα, με επιφάνεια κάλυψης 2Χ250=500 τ.μ και επιφάνειας ξήρανσης περί τα 4.000 τ.μ., που αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της συγκομιδής.

– Έχει καταλήξει στην επωνυμία και στο εμπορικό σήμα της εταιρείας  που είναι η ORGANIC FARMING KAMVOUNIA MOUNTAINS με την ένδειξη Bio – Προϊόν  Βιολογικής Γεωργίας. Ήδη από την περσινή σοδειά της ρίγανης έχει προχωρήσει στην τυποποίηση του προϊόντος σε πολύ καλαίσθητη συσκευασία (αεροστεγή χάρτινη και γυάλινη), την οποία εν μέρει έχει διαθέσει και στο εμπόριο.

– Έχει επαφές σε προχωρημένο στάδιο, για το κλείσιμο συμφωνιών απορρόφησης της παραγωγής με τους πλέον αξιόπιστους οίκους που δραστηριοποιούνται με τα βιολογικά αρωματικά φυτά στην παγκόσμια αγορά και έχει αποστείλει δείγματα των προϊόντων του σε μεγάλες εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.

– Είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και με άλλους εγχώριους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται αντίστοιχα με αρωματικά φυτά.

Ίσως η τρέχουσα περίοδος να είναι η πιο κρίσιμη, αλλά όλα συνηγορούν στο ότι η ORGANIC FARMING KAMVOUNIA MOUNTAINS ήρθε για να …μείνει και το όραμα του Χρήστου Λιάκου δείχνει να πραγματώνεται…

 

Γ.Μ./mikrovalto.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ORGANIC FARMING

KAMVOUNIA MOUNTAINS

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ – ΡΙΓΑΝΗ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΚΟΣ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τηλ. 693 7273451

E mail: [email protected]

www.kamvouniamountain.gr

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση