Το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης

4 Min Read

28 Ιουνίου, 19:00-20:00

- Advertisement -

«Θα τα καταφέρω» 2ο ΣΔΕ Φυλακών Λάρισας,  2019

Στην ταινία μικρού μήκους, οι εκπαιδευόμενοι του 2ου ΣΔΕ Λάρισας, έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, στέλνουν αισιόδοξο μήνυμα: την αμφιβολία διαδέχεται η αισιοδοξία, η οποία βασίζεται στην εκπαίδευση, τη δημιουργικότητα  και τη συντροφικότητα. Η ταινία έλαβε βραβείο μυθοπλασίας στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους ”Cinema… διάβασες;” και τιμητική διάκριση στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας.

Σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Γρέκος. Διάρκεια 3’

 

«Είμαι ο ΟΚΕΫ – Όταν η αγάπη αντιμετωπίζεται ως έγκλημα» Ελβετία, 2017

«Είμαστε εντελώς γυμνοί. Τα χτυπήματα έρχονται από εδώ και εκεί. Κανείς δεν νοιάζεται να μας βοηθήσει». Πριν από έντεκα χρόνια, ένας όχλος προσπάθησε να σκοτώσει τον Οκέυ και τον φίλο του στη Νιγηρία, όπου η ομοφυλοφιλία είναι έγκλημα. Αποφεύγουν τον θάνατο – αλλά η Ελβετία δεν χορηγεί άσυλο στον Οκέυ. Στην Παρέλαση Υπερηφάνειας της Ζυρίχης, ανάμεσα σε techno beats, βιώνει την ελευθερία. Ελπίζει να ζήσει με αξιοπρέπεια. Η απάντηση στο νέο αίτημά του για άσυλο θα καθορίσει την εξέλιξη της ζωής του.

Σκηνοθεσία: Nina Oppliger, Nadia Lanfranchi, Corinne Pfister. Διάρκεια: 34’

 

29 Ιουνίου, 19:00-20:00

«White Collar», Ελλάδα, 2016

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο, όχι όμως τόσο μακρινό σύμπαν, στο οποίο οι πολίτες της χώρας είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για μία θέση εργασίας. Η ταινία απέσπασε το δεύτερο βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στο Sand Dune International Short Film Festival της Ινδίας, και πήρε ειδική διάκριση για το σενάριο της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Λάρισας – Artfools.
Σκηνοθεσία: Ναταλία Λαμπροπούλου, σενάριο: Σωτήρης Πετρίδης. Διάρκεια: 8’

 

«9023» Ελλάδα, 2017

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό παρόν, στο οποίο, λόγω ενός μεγάλου λιμού που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη βρώση μη-παραγωγικών πολιτών. Μέσα από μία ακραία αλληγορία, η αφήγηση της ταινίας λειτουργεί ως καυστικό σχόλιο για τη σύγχρονη κοινωνία της Ελλάδας. Η ταινία μετρά 50 επίσημες συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου και 4 Διεθνή Βραβεία .

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Πετρίδης, Τάνια Ναναυράκη. Διάρκεια: 8’

 

«Χειμερία Νάρκη» Ελλάδα, 2016

Η Ελευθερία είναι φοιτήτρια ψυχολογίας, η οποία εργάζεται σε υπηρεσία είσπραξης οφειλών. Λόγω των δεοντολογικών της ορίων, αντιμετωπίζει τη δυνατότητα να απολυθεί. Ένα σχόλιο πάνω στη συμμόρφωση και στη συνειδησιακή ηθική.

Σκηνοθεσία: Παντελής-Αλέξης Κουκιάς, Σενάριο: Βασιλης Τακας. Διάρκεια: 20’

 

«Enough» Ελλάδα, 2018

Σε μια βουβή καθημερινότητα όπου ο καθένας μας μπορεί να βιώνει εσωτερική πίεση, ανία, απογοήτευση, θυμό και μια παρατεταμένη ανάγκη να δώσει σε όλα μια κλωτσιά, να αδειάσει, να ξεφουσκώσει, να βρει και πάλι την ισορροπία του, εκεί έρχεται αυτή η μικρού μήκους animated ταινία με τίτλο “Enough” να μας δείξει αυτά που μπορεί να σκεφτόμαστε κι αυτά που μπορεί να νιώθουμε μέσα από μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας με τον πιο καυστικό και χιουμοριστικό τρόπο που σου αφήνει όμως μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος. Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης Ευρωπαϊκής σπουδαστικής ταινίας μικρού μήκους στα “Emile Awards 2018”.

Δημιουργός: Άννα Μάτζιαρη. Διάρκεια: 3’

 

Περισσότερες πληροφορίες για το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης:

https://www.facebook.com/events/386782502179418/

 

 

Μοιραστείτε την είδηση