Το τελευταίο ανέκδοτο από τον Έρντογαν

3 Min Read

Το τελευταίο διεθνές ανέκδοτο, το εκστόμισε ο Έρντογαν: «Είμαστε και εμείς κράτος δικαίου». Ο εστί μεθερμηνευόμενον «αν δεν γίνετε και εσείς κράτος δικαίου μην περιμένετε να κάνω τίποτε για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς». Και βεβαίως, κατά την δική του αντίληψη, εμείς θα γίνουμε «κράτος δικαίου», σαν τα μούτρα του καθεστώτος Έρντογαν, μόνον όταν ο Τσίπρας κάνει το χατίρι του «σουλτάνου» να του παραδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Τόσο κράτος δικαίου είναι η Τουρκία ώστε, όπως υπενθυμίζει στον Έρντογαν, με προχθεσινές δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου, «έχει εισβάλει στην Κύπρο και τώρα σφάζει αμάχους στην Αφρίν».

- Advertisement -

Τόσο κράτος δικαίου είναι η Τουρκία ώστε εισβάλει με πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της στο έδαφος άλλης χώρας, για να απαγάγει εκείνους που έχει βάλει ως στόχο του το καθεστώς της Άγκυρας. Παλιότερα τον Οτσαλάν στην Κένυα και τώρα έξη χαρακτηρισμένους ως «γκιουλενιστές» στο Κόσσοβο. Με πλήρη περιφρόνηση και της κυριαρχίας άλλων κρατών και όλων των κανόνων διεθνούς δικαίου.

Τόσο κράτος δικαίου είναι η Τουρκιά του Έρντογαν, ώστε ο ίδιος, περιφρονώντας όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ουνέσκο, που χαρακτηρίζουν την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης ως ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του χριστιανικού πολιτισμού, μνημείο «παγκόσμιας κληρονομίας», εκείνος την επισκέπτεται ως …τζαμί. Περιφρονώντας ακόμη και την απόφαση του Κεμάλ Ατατούρκ που την χαρακτήρισε ως μουσείο.

Τώρα ο Έρντογαν περιβάλλεται και στολή παραλλαγής, ως «στρατηλάτης», συναγωνιζόμενος σε μεταμφιέσεις τον δικό μας επεισοδιακό υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο. Για να μας στείλει το μήνυμα ότι είναι έτοιμος για πόλεμο. Όπου βεβαίως, πριν από τον «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» που προβλέπει ο ίδιος ότι είναι …στα σκαριά, το μάτι του γυαλίζει, όπως και τα μάτια των Μπαχτσελί και Κιλιντσάρογλου, για τα νησιά που τάχα τους έχει «κλέψει» η Ελλάδα.

Παρακολουθώντας τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, εύχομαι απλώς να είμαστε όσο γίνεται πιο φειδωλοί στα λόγια, αφήνοντας τον Έρντογαν να εκτίθεται διεθνώς, και να στρέψουμε την προσοχή μας στα έργα. Στο πως θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση. Από «επίσημη» επιθετικότητα έως καλοστημένη προβοκάτσια. Οργανώνοντας καλύτερα την άμυνα μας. Πρωτίστως με κανένα πιο υπεύθυνο υπουργό. Άλλα και υψώνοντας ένα αρραγές εθνικό μέτωπο ενότητας. Χωρίς την όποια θα είμαστε πάντοτε ευάλωτοι.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση