Το τέλος του spin doctoring

1 Min Read

Η έννοια των spin doctors, των μάγων δηλαδή της προπαγάνδας, αυτών που χειραγωγούν την κοινή γνώμη, είναι αμερικάνικη. Εκεί γνώρισαν άνθιση οι spin-doctors, εκεί γίνεται και η αποκαθήλωσή τους.

Τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών επιβεβαίωσαν ξεκάθαρα αυτό που είχαμε δει να συμβαίνει και στην Ελλάδα, περίπτωση δημοψηφίσματος, αλλά και αλλού, βλ. Brexit.

Σε ότι λένε οι περίφημοι καθοδηγητές και τα μίντια, η κοινή γνώμη κάνει το αντίθετο. Κι ας έχεις στο πλευρό σου τη διανόηση, ή τα αστέρια του Χόλιγουντ. Κι ας προσπαθούν κάθε μέρα τα μέσα να σε κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες. Εκείνοι λειτουργούν πλέον αντίθετα, καθώς είμαστε πολύ μακριά πια απο την εποχή που τα μέσα λειτουργούσαν ως υποδόρια ένεση.

Αυτό πρέπει να το δεχθούμε και να πορευτούμε. Τα φαινόμενα σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο είναι ανησυχητικά. Πρόκειται για το τέλος μιας εποχής και τη συντηρητική στροφή των κοινωνιών.

Οι παλιοί γραμμιτζήδες, ξέρετε, αυτοί που έδιναν τη γραμμή στο χώρο των μέσων, θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να βγάλουν το ψωμί τους, γιατί τα παλιά εργαλεία δεν περνούν. Δε πα να λένε όλοι οι δημοσκόποι του κόσμου ότι θέλουν.

Μοιραστείτε την είδηση