Τα Μαύρα Λιβάδια, το νέο βιβλίο της Αγνής Σιούλα παρουσιάστηκαν στην Κοζάνη

3 Min Read

To δεύτερο μυθιστόρημα της Αγνής Σιούλα με τίτλο «Μαύρα Λιβάδια» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, σε μια συνδιοργάνωση της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών και των εκδόσεων «Λυκόφως».
«Το βιβλίο πραγματεύεται τον πόλεμο, την επανάσταση, τις σχέσεις, τις φιλίες, την ενότητα και το όλον» όπως τόνισε η ίδια η συγγραφέας, μιλώντας για το νέο της έργο και επισημαίνοντας ότι μέσα από τη λογοτεχνία του φανταστικού και τις αλληγορίες της μπορεί να πει δύσκολα πράγματα με πιο εύσχημο τρόπο. Με αυτό τον τρόπο η Αγνή Σιούλα απάντησε και στο γιατί επιμένει στη λογοτεχνία του φανταστικού.
Το βιβλίο παρουσίασαν η Αντιγόνη Σιώμου, νεαρή συγγραφέας, η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη με τον τρόπο που η Αγνή Σιούλα συνδύασε το βυζαντινό παρελθόν με ένα έπος και τους βρικόλακες, ενώ η Ελένη Ρήνου, οικονομολόγος και νοσηλεύτρια αναφέρθηκε σε ένα «υπέροχο βιβλίο που πραγματεύεται ζητήματα που αφορούν στη σημερινή πραγματικότητα.
Την εκδήλωση παρουσίασε η επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα που αναφέρθηκε στην ευχάριστη συγκυρία που αποτελεί η παρουσίαση ενός βιβλίου και μάλιστα ενός βιβλίου που αποτελεί δουλειά ενός παιδιού της Κοζάνης που βρίσκεται στο χώρο της λογοτεχνίας, αγαπώντας το βιβλίο και υπηρετώντας την φιλαναγνωσία από κάθε μετερίζι.
Παρόντες στην παρουσίαση μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.
Υπόθεση
Η Αλεξάνδρα Βάγια είναι μια δεκαεννιάχρονη φοιτήτρια που κάνει όνειρα και σχεδιάζει το μέλλον της. Η ζωής της θα ανατραπεί όταν ανακαλύψει ότι ο μικρός της αδερφός είναι δέσμιος ενός όρκου αίματος που έχουν δώσει χιλιάδες οικογένειες εννέα αιώνες πριν, ενός όρκου που δεσμεύει ένα παιδί κάθε δεύτερης γενιάς σε μια εικοσαετή θητεία στα Μαύρα Λιβάδια. Η Αλεξάνδρα, για να απαλλάξει τον αδελφό της, αποφασίζει να καταταγεί στη θέση του. Αλλά η Αλεξάνδρα Βάγια, κεντρική ηρωίδα στο μυθιστόρημα φαντασίας της Αγνής Σιούλα «Μαύρα λιβάδια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, δεν θα καταταγεί σε έναν τυπικό στρατό. Θα κάνει τη θητεία της στα Μαύρα Λιβάδια, εκεί που ο θάνατος ελλοχεύει και θα μας επισκεφτεί, αν οι ακρίτες δε θυσιάσουν τα νιάτα τους και ενίοτε τη ζωή τους στη φύλαξη των συνόρων. Και θα αναμετρηθεί με απάνθρωπα τέρατα και απόκοσμες οντότητες. Για να επιβιώσει, η Αλεξάνδρα Βάγια πρέπει να μετατραπεί από ένα απλό κορίτσι σε έναν σκληρό στρατιώτη.

 

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση