Μια κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών το βιβλίο της Ελένης Μπιμπίρη «Ακούει κανείς;»

1 Min Read

Tο βιβλίο της Ελένης Μπιμπίρη με τίτλο: «ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;», το οποίο βροντοφωνάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και ειδικά όσοι βρίσκονται στο χώρο της ειδικής αγωγής, παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής στο Κοβεντάρειο.

Πρόκειται για μια καταγραφή των προβλημάτων, για μια αποτύπωση των προσωπικών εμπειριών και βιωμάτων της συγγραφέας, μετά από οκτώ χρόνια εργασίας σε διαφορετικά σχολεία και πόλεις στην ειδική αγωγή.

«Το βιβλίο έχει στόχο κατά κύριο λόγο να προβληματίσει. Είναι μια κραυγή, γιατί βρίσκουμε τοίχο και δεν υπάρχει ανταπόκριση. Συναντάμε πόρτες κλειστές. Θίγονται πολλά θέματα» λέει η ίδια η συγγραφέας.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν οι Ευγενία Νιάκα, σχολική σύμβουλος, Πέττυ Σολακίδου, φιλόλογος, Μανώλης Δάλλας, ψυχολόγος, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο Τάσος Κόλλιας παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών. Το συντονισμό των παρουσιάσεων και της συζήτησης είχε  η κοινωνική λειτουργός, Άννα Παναγούλια.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γιάννης Σούλιος εκ μέρους του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Κωνσταντόπουλος και η διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Βόντσα.

Τη διοργάνωση είχαν το Tμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

 

Μοιραστείτε την είδηση