Του κουτρούλη ο γάμος

2 Min Read

Ο γάμος έχει οριστεί με προξενιό. Γαμπρός και νύφη, εδώ και καιρό, υποκύπτοντας στις πιέσεις κουμπάρων, φίλων και συγγενών κάνουν ότι τάχα θέλουν να τα βρουν και εκτιμούν τι δίνουν και τι παίρνουν στο συνοικέσιο.

Στην πραγματικότητα, όμως, δρομολογούν το στρίβειν δια του αρραβώνος. Έτσι επικαλούνται διάφορα προσκόμματα που πρέπει να διευθετηθούν, για να κερδίσουν χρόνο, μέχρι ο «από μηχανής θεός» να τους δώσει την οριστική λύση.

Κάπως έτσι λειτουργούν Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ το τελευταίο διάστημα. Ο κουμπάρος μπορεί να θέλει να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το συνοικέσιο, γαμπρός και νύφη, όμως, (βάλτε εσείς στην θέση του ενός και του άλλου όποιον θέλετε), κωλυσιεργούν.

Είναι, λοιπόν, πλέον φανερό και μέσα από την ανταλλαγή επιστολών που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες ότι οι δύο ενδιαφερόμενοι κοιτάζουν άλλος στη δύση κι άλλος στην ανατολή και το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι να βρεθεί ένας κοινός τόπος για να γίνει το συνοικέσιο.

Οι καθυστερήσεις αυτές, που οφείλονται κατά κύριο λόγο στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι, μπορεί να γίνουν η αιτία να χάσει συνολικά η τριτοβάθμια της περιοχής το τρένο της εξέλιξης. Αλλά αυτό δεν θα πειράξει καθόλου αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις αυτή τη στιγμή, καθώς μάλλον επιδιώκουν κατά κύριο λόγο να διατηρήσουν το τσιφλίκι τους.

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση