Τουλάχιστον μην προκαλείτε με τα λογία σας

3 Min Read

Είπαμε, όσο κρατά το πένθος, για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας, να αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα την αναζήτηση ευθυνών. Για οταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός. Αφού ταφούν οι νεκροί. Αλλά η προπέτεια, η αλαζονείας=, ο προκλητικός φαφλαταδισμός ορισμένων κυβερνητικών στελεχών, δεν μας αφήνουν να «αγιάσουμε».
*** Στην έκτακτη συνέντευξη του υπουργού Μη Προστασίας του Πολίτη Τόσκα, του κυβερνητικού εκπροσώπου Τζανακόπουλου και των αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, οι εκπρόσωποι της εξουσίας μας είπαν ότι όλα έγιναν όπως πρέπει. Και άρα κανεις δεν έχει ευθύνη για τίποτε. Απλώς, από υπερβολική ευθιξία προθυμοποιήθηκε ο Τόσκας να υποβάλει την παραίτηση του, άλλα ο πρωθυπουργός δεν την έκανε αποδεκτή, κρίνοντας ότι «δεν τρέχει κάστανο».
*** Ο απύλωτος φαφλατάς, Καμμένος, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Σκουρλέτης «ανακάλυψαν» κάποιους υπευθύνους. Είναι, μας είπαν, όσοι έκτισαν αυθαίρετα στις εκεί παραλίες. Όπερ αναπαράγεται από όλα τα κομματικά στελέχη των Συριζανέλ και τα παπαγαλάκια τους στα κρατικά και κομματικά Μέσα Μη Ενημέρωσης. Ασφαλώς υπάρχουν ευθύνες ως προς αυτό. Αλλά κανείς τους δεν μας είπε τι έκαναν, τέσσερα χρόνια που κυβερνούν, αφού γνώριζαν το πρόβλημα, άρα ήταν σε θέση και να εκτιμήσουν τους κινδύνους. Μήπως γκρέμισαν κανένα αυθαίρετο και δεν το μάθαμε;
*** Ο Συριζαίος αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό προβάλλοντας την δική του εξήγηση για την απουσία κάθε επιχείρησης εκκένωσης της περιοχής: «Ποιός σας είπε ότι αν λέγαμε στον κόσμο να φύγει, θα έφευγε;»!!! Επιδεικνύοντας ταυτοχρόνως κραυγαλέα αγνοία για το πώς γίνεται στις μέρες μας, σέ κάθε μη τριτοκοσμική χώρα, η ειδοποίηση των κάτοικων να εγκαταλείψουν μια περιοχή: «Τί να κάναμε; Να παίρναμε ντουντούκα μέσα στη φωτιά; Πώς θα γινόταν πρακτικά; Ποιοί θα έμπαιναν στη φωτιά; Και οι αστυνομικοί άνθρωποι είναι…». Ας του πει κάποιος ότι τώρα η ειδοποίηση στέλνεται με μαζικά SIMS, από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν πλήρη δυνατότητα να εντοπίζουν ποια κινητά λειτουργούν σε μια απειλούμενη περιοχή.
Τα κάνατε που τα κάνατε χειρότερα, χωρίς να έχετε διδαχθεί το παραμικρό από τα λάθη των προκατόχων σας στην Ηλεία, το 2007. Τουλάχιστον μην προκαλείτε εκείνους που έχασαν τους ανθρώπους τους. εκείνους που νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα. Εκείνους έχασαν τις περιουσίες τους. Αλλά και την νοημοσύνη όλων των υπολοίπων.
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
www.massavetas.gr

Μοιραστείτε την είδηση