Τσίπρας: Συμμετοχή λιγνίτη στο 20% του ενεργειακού μείγματος και παράταση λειτουργίας της «Πτολεμαΐδα V»

3 Min Read

Τι ανέφερε για την ΠΕ Κοζάνης και τη Δυτική Μακεδονία στην ομιλία του στην Κοζάνη

Τις προτάσεις – δεσμεύσεις του για την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Ο κ. Τσίπρας, έδωσε έμφαση στον τομέα της ενέργειας και δεσμεύτηκε πως ο λιγνίτης θα συμμετέχει στο ενεργειακό μείγμα κατά 20% και πως θα παρατείνει την λειτουργία της μονάδας «Πτολεμαΐδα V» με ταυτόχρονη δημόσια ΔΕΗ κατά 51% στο κράτος.

«Πιστεύω ότι η περιφέρειά σας είναι αδικημένη. Ήρθε η ώρα να ξαναβάλουμε στον χάρτη την Δυτική Μακεδονία γιατί δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ο κ. Μητσοτάκης στοχοποίησε τους κατοίκους της περιοχής σας, ιδιωτικοποίησε την ΔΕΗ και με ένα μη σχέδιο, αυτό της βίαιης απολιγνιτοποίησης, έκανε ένα εθνικό έγκλημα γιατί εκεί οφείλεται ότι η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κυβέρνησή του ρύθμισε την μετεγκατάσταση της Ακρινής και θέσπισε το μειωμένο κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος για όλη την Δυτική Μακεδονία. Επίσης ανέφερε πως ενίσχυσε το Πανεπιστήμιο και κατηγόρησε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως θεσπίζοντας την ελάχιστη βάση εισαγωγής προκάλεσε επιπλοκές στο πανεπιστημιακό ίδρυμα της περιοχής.

«Εμείς θα έχουμε εθνικό σχέδιο μετάβασης, θα ενισχύσουμε το ταμείο δίκαιης μετάβασης για να υπάρξουν νέες δουλειές και να αυξηθεί το ΑΕΠ της περιοχής. Σχεδιάζουμε να δώσουμε πνοή στον θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων, τον οποίο απαξίωσε η Νέα Δημοκρατία και αντί να δώσει πρόσβαση σε αγρότες, κτηνοτρόφους και τοπική αυτοδιοίκηση, έδωσε πρόσβαση σε μόνο σε μεγάλες εταιρείες. Επίσης θα προχωρήσουμε σε έναν σοβαρό χωροταξικό σχεδιασμό για τις ΑΠΕ για να σταματήσει η αναρχία αυτή που φυτρώνουν φωτοβολταϊκά παντού» είπε ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα είχε βέβαια και εθνικά πολιτικά ζητήματα όπως παρακολουθήσεις, debate και απλή αναλογική. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει σχέδιο, και με μισή μονάδα να είναι πρώτος με πιέσεις και εκβιασμούς θα επιχειρήσει να φτιάξει κυβέρνηση κουρελού» ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές.

 

Σωκράτης Μουτίδηςwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση