Βαστάτε… υπουργοί τα άλογα

3 Min Read

Θυμάμαι την τελευταία παραίνεση σας, προς τους υπουργούς σας, κ. Πρόεδρε και γελάω. Ειδικώς για το πόσο “έπιασε τόπο” η σύσταση σας να πράττουν περισσότερα και να ομιλούν ολιγότερο. Γελάω για την ώρα. Και ελπίζω να μην κλάψουμε, συλλογικώς, τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Διότι το σύνθημα σας “περισσότερη δουλειά και λιγότερα λόγια”, μάλλον έχει αφήσει ασυγκίνητους αρκετούς από τους συνεργάτες σας. Απόδειξη το ότι ο ένας μετά τον άλλο προβαίνουν, ως μη όφειλαν, σε δηλώσεις περί του τι μέλλει γενέσθαι με την διαχείριση της πανδημίας, ακόμη και …καταργώντας εκείνους που έχουν την πρώτη ευθύνη για τις αποφάσεις, δηλαδή τους επιστήμονες.

Εύχομαι να μη χρειασθεί να κλείσουν τα σχολεία. Αλλά δεν ειναι δική σας δουλειά αγαπητή κ. Κεραμέως να αποφασίσετε, κατά το δοκούν, αν πρέπει, πότε, που και υπό ποιες προϋποθέσεις, να κλείσουν όλα ή τμήμα των σχολείων η των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Εσείς απλώς θα κληθείτε να προσυπογράψετε την κοινή υπουργική απόφαση, η οποία απλώς θα επικυρώνει την απόφαση της επιστημονικής επιτροπής. Κάντε λοιπόν οικονομία στις δηλώσεις σας, γιατί δεν ξέρετε τι τέξεται η επιούσα.

Εύχομαι να μη χρειασθεί να επιβληθεί, ούτε γενικό καθεστώς “λοκντάουν”, ούτε εκτεταμένα τοπικά κατά περιφέρειες. Αλλά δεν ειναι δική σας αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίσετε περί αυτού κ. Βορίδη. Και απορώ που το βρήκατε το δικαίωμα να δηλώνετε ότι ακόμη και αν πάρει μια τέτοια απόφαση η επιστημονική επιτροπή, εσείς θα την αγνοήσετε. Αυτή η δήλωση σας ειναι επιεικώς απαράδεκτη. Και ελπίζω να μην την συμμερίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας.

Υπάρχει, δυστυχώς, χαοτική πολυφωνία και στον χώρο των επιστημόνων. Αλλά, τουλάχιστον, από την δική τους πλευρά δεν προσπαθούν να χαϊδέψουν αυτιά, να μας πείσουν ότι όλα εξελίσσονται ομαλώς,ότι “δεν τρέχει τίποτε” επειδή ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους εξήντα και ο μηνιαίος “τρέχει” με ένα σύνολο που πλησιάζει τις δυο χιλιάδες. Τουλάχιστον, οι δικές τους φωνές ίσως αποδειχθούν χρήσιμες. Ίσως βοηθήσουν ώστε να φωτίσουν κάποιους να σπεύσουν να ενισχύσουν την ατομική του άμυνα απέναντι στην πανδημία. Να αφήσουν, άλλοι τις “εξυπνάδες” και άλλοι τις φοβίες τους, και να σπεύσουν να εμβολιασθούν.

Προφανώς θα πρέπει και εσείς ο ίδιος να είστε περισσότερο φειδωλός σε δηλώσεις που αποσκοπούν σε εξωραϊσμό της πραγματικότητας, κ. Πρόεδρε. Κακό κάνουν, καλό όχι.

Μοιραστείτε την είδηση