Βενζινοπώλες Κοζάνης: οι επιχειρήσεις μας κρίνουμε ότι αδικήθηκαν συγκρίνοντας μάλιστα με άλλες που ευεργετήθηκαν δεδομένου οτι στην πόλη μας, μπορούμε να έχουμε άποψη για τη ζημία που μπορεί να έχει υποστεί ο καθένας

3 Min Read

Επιστολή, μέσω της οποίας εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την μη επιχορήγηση των επιχειρήσεών τους από το πρόγραμμα ενίσχυσης λόγω covid-19, απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βενζινοπωλών Κοζάνης. Στην επιστολή, γίνεται λόγος για αδικία εις βάρος του κλάδου και ζητούν άμεσα να ενταχθ0ύν σε νέο πρόγραμμα επιχορήγησης.

Η επιστολή των βενζινοπολών

- Advertisement -

Χωρίς αμφιβολία η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , να λάβει μέριμνα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος ενίσχυσης αυτών , είναι ένα σημαντικό μετρό για το οποίο αξίζετε την αναγνώριση και επιβράβευση από το σύνολο του εμπορικού κόσμου της πόλης .
Παρ όλα αυτά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι επιχειρήσεις μας δηλαδή τα πρατήρια εμπορίας καυσίμων και ενέργειας έχουν υποστεί σοβαρότατη μείωση τζίρου η οποία έχει φτάσει το 70%. Παρά το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός κανένα από τα πρατήρια εμπορίας καυσίμων και ενέργειας δεν έλαβαν επιδότηση από το σύνολο που είναι σε λειτουργία στο νομό μας καθώς ξεκάθαρα αδικήθηκαν από το σύστημα αξιολόγησης. Η λειτουργία των πρατηρίων σε όλο το διάστημα του πρώτου lockdown ήταν εξαιρετικά ζημιογόνα καθότι οι καταναλώσεις υπέστησαν μεγάλη μείωση σε συνδυασμό με τα λειτουργικά έξοδα και τις υποχρεώσεις που παρέμειναν ίδιες. Επιπλέον μετά την άρση του lockdown οι καταναλώσεις παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα λογω της έλλειψης μετακινήσεως του πληθυσμού. Το γεγονός αυτό επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση διότι μαζί με την έλλειψη κατανάλωσης καυσίμων επηρέασε και τα προϊόντα λιανικής που διαθέτουμε στις αίθουσες οπότε η μείωση της κατανάλωσης ήταν πολύ μεγαλύτερη. Από τον Οκτώβριο και μετά δυστυχώς η κατάσταση επιδεινώθηκε τόσο με την μείωση του ωραρίου οσο και με τις απαγορεύσεις μετακίνησης σε άλλους νομούς με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία της περιοχής μας.

Οι επιχειρήσεις μας κρίνουμε ότι αδικήθηκαν συγκρίνοντας μάλιστα με άλλες που ευεργετήθηκαν δεδομένου οτι στην πόλη μας, η οποία είναι συγκεκριμένη, μπορούμε να έχουμε άποψη για τη ζημία που μπορεί να έχει υποστεί ο καθένας. Βέβαια κατανοούμε οτι ένα σύστημα μπορεί να μην είναι τελείως δίκαιο όμως στην περίπτωση του κλάδου μας ήταν τελείως άδικο και στην πραγματικότητα ο κλάδος μας εξαιρέθηκε πλήρως.

Τελειώνοντας, κύριε Περιφερειάρχη, επειδή είμαστε βέβαιοι ότι πλέον κατανοήσατε τα δίκαια αιτήματα μας και σας ζητάμε να λάβετε τις ανάλογες δράσεις ώστε να μπορέσουμε να ενταθούμε σε προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας μας ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μας.

 

Μοιραστείτε την είδηση