Βιβλιοθήκες και πολυθρόνες: Ζεστασιά και θαλπωρή με δύο μόνο προσθήκες

4 Min Read

Όταν ήμουν νεαρός και ήθελα να εντυπωσιάσω τους καλεσμένους φίλους μου στο δωμάτιό μου, τοποθετούσα σε “τυχαίες“ θέσεις κάποιο εντυπωσιακό βιβλίο (με βαρύ εξώφυλλο και κάποιο διάσημο και ίσως βαρύγδουπο τίτλο).

Αργότερα στην ενήλικη ζωή, όταν όντως είχα διαβάσει δεκάδες και αργότερα εκατοντάδες βιβλία, ένιωσα μία παρόμοια ανάγκη, του να εκθέσω (δεν ξέρω αν το έκανα για μένα ή για τους κατα καιρούς επισκέπτες τους σπιτιού μου) την προσωπική μου συλλογή σε περίοπτη θέση με άμεση και εύκολη πρόσβαση αντί της αποθήκευσής τους σε κούτες, και να παραθέσω τις βιβλιοπροτάσεις μου.

- Advertisement -

Όταν τελικά αγόρασα την πρώτη μου (μη φοιτητική) βιβλιοθήκη ανακάλυψα ένα σωρό παράπλευρα οφέλη και κυρίως κάτι που δεν περίμενα σε τόσο μεγάλο βαθμό, ένα θαύμα της διακόσμησης!

Οι βιβλιοθήκες είναι νομίζω η καταλυτικότερη προσθήκη σε ένα σπίτι. Είτε πρόκειται για ένα οποιοδήποτε δωμάτιο, είτε για το σαλόνι, οι βιβλιοθήκες δεν είναι απλώς μία λύση για την αποθήκευση βιβλίων. Είναι ευέλικτα έπιπλα με προσαρμοστικότητα και στυλ, που μεταμορφώνουν τον χώρο διαβίωσης, προσθέτοντας τάξη και ζεστασιά.

Είτε πρόκειται για μοντέρνα και μινιμαλιστική βιβλιοθήκη, είτε για βαριά ρουστίκ με μαξιμαλιστικές λεπτομέρειες και διαχρονική vintage γοητεία, μπορούν να προσαρμοστούν και να ταιριάξουν σε κάθε γούστο και διακόσμηση.

Η βιβλιοθήκη μπορεί να είναι φτιαγμένη από μία ποικιλία υλικών, που που εκτείνονται από το κλασικό ξύλο έως το μέταλλο και το γυαλί.

Πολυθρόνες – Πολυτέλεια και άνεση, δύο σε ένα!

Οι περισσότεροι άνθρωποι, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας είναι καθιστοί. Σύμφωνα με στατιστικές περνάμε κατά μέσο όρο το 50-70% του χρόνου μας καθισμένοι σε πολυθρόνες, καναπέδες, καρέκλες, παγκάκια, στα μέσα συγκοινωνίας, στη δουλειά. Τα έπιπλα αυτά έχουν ταυτιστεί με την άνεση και έχουν εξελιχθεί ανά τους αιώνες.

Πριν χιλιάδες χρόνια, οι καρέκλες και πολυθρόνες ήταν για τους ισχυρούς ανθρώπους. Οι πρώτες καρέκλες άλλωστε ήταν βασιλικοί θρόνοι. Τον 16ο αιώνα, αυτό το σύμβολο εξουσίας, ο θρόνος, έγινε καρέκλα για την τραπεζαρία. Επειδή όμως μόνο οι πλούσιοι πολίτες που μπορούσαν να την κατέχουν, ήταν ένας τρόπος για επίδειξη πλούτου.

Στις μέρες μας, οι πολυθρόνες είναι δημοφιλείς και προσιτές και μπορεί να τις αποκτήσει κάθε άνθρωπος κάθε τάξης και οικονομικής δυνατότητας. Η πολυθρόνα, το εμβληματικό αυτό έπιπλο έχει ξεπεράσει τον χρόνο, εξελίχθηκε και προσαρμόστηκε, έγινε ένα διαχρονικό σύμβολο άνεσης και δίκαια κέρδισε τη θέση του σε σπίτια, γραφεία και σαλόνια σε όλο τον κόσμο. Με την ικανότητά τους να συνδυάζουν την άνεση και την διακόσμηση, οι πολυθρόνες έγιναν συνώνυμο με την ευελιξία στο Design εσωτερικών χώρων και ταυτίστηκε με την χαλάρωση, την θαλπωρή και την ζεστασιά.

Μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από οικονομικές πολυθρόνες, παραδοσιακές, κλασικές, μοντέρνες, από διάφορα υλικά και τεχνοτροπίες. Ανάλογα με το υλικό κατασκευής μπορείτε να επιλέξτε μια πολυθρόνα κατασκευασμένη από υλικά που ταιριάζουν στο στυλ και στο μπάτζετ σας, όπως ξύλο, δέρμα ή ύφασμα.

Οι πολυθρόνες είναι κάτι περισσότερο από απλά έπιπλα. Είναι μία διαχρονική επένδυση στην άνεση και στην οικιακή χαλάρωση, και επίδειξης του προσωπικού στυλ. Επιλέξτε προσεκτικά την πολυθρόνα που σας ταιριάζει και δημιουργήσετε ένα καταφύγιο άνεσης και θαλπωρής.

Αναβαθμίστε τόσο απλά τον προσωπικό σας χώρο με την προσθήκη μιας βιβλιοθήκης και μιας πολυθρόνας και μετατρέψτε τον σε ένα κομψό και φινετσάτο καταφύγιο που θα αναδεικνύει το σπίτι και την προσωπικότητά σας για αρκετά χρόνια.

Μοιραστείτε την είδηση