Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις

2 Min Read

Mέσα σ’ ένα έντονα πληθωριστικό περιβάλλον και με τους καταναλωτές να πιέζονται οικονομικά εξαιτίας της συνεχιζόμενης ακρίβειας ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο, οι καταναλωτές εμφανίζονται πολύ διστακτικοί, έχοντας περιορίσει τις αυθόρμητες αγορές. Ενώ πλέον επιδιώκουν να καλύπτουν τις ανάγκες τους ιδιαίτερα σε ακριβές αγορές μόνο σε περιόδους προσφορών και των εκπτώσεων.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων, αναμένονται υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που θα ξεκινούν από 40% και 50%. Τα ποσοστά αυτά θα αυξάνονται σταδιακά, όσο θα εξελίσσονται οι θερινές εκπτώσεις. Οι έμποροι προσδοκούν να ρευστοποιήσουν το διαθέσιμο εμπόρευμά τους για να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Στις φετινές θερινές εκπτώσεις τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν προαιρετικά να  λειτουργήσουν την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 από τις 11.00 έως τις 20.00. Ωστόσο σε ανακοίνωση προς τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ) προτείνει την προαιρετική λειτουργία της πειραϊκής αγοράς την Κυριακή 14 Ιουλίου από τις 11.00 έως τις 15.30. Ο δε Εμπορικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης από τις 11.00 έως τις 18.00.

Τι να προσέξετε

Πάντως, όπως σε κάθε περίοδο εκπτώσεων, έτσι και στις φετινές θερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή για να μη βρεθούν θύματα παραπλάνησης από επιτήδειους εμπόρους. Για τον λόγο αυτόν και εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Επίσης στα είδη θα πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή.

Μοιραστείτε την είδηση