Υπεγράφη η δέσμευση του ποσού των 2.123.000 € για το «Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Νέου Κομάνου». Δέσμευση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας για να προχωρήσει και το δίκτυο ύδρευσης του νέου οικισμού

1 Min Read

Την προγραμματική σύμβαση για τη δέσμευση του ποσού των 2.123.000 €  για το έργο «Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Νέου Κομάνου» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης την Παρασκευή 5 Απριλίου. Το έργο πρόκειται να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  (ΠΔΕ) 2019 στη ΣΑΕΠ 041 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το δίκτυο ακαθάρτων του νέου οικισμού  Κομάνου που υπάγεται στον Δήμο Εορδαίας και χωροθετείται για τη μετεγκατάστασή του στην περιοχή «Κουρί», κατασκευάζεται στο νέο εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο όπου τα λύματα θα διοχετεύονται στο υφιστάμενο εξωτερικό δίκτυο που καταλήγει στην πόλη της Πτολεμαΐδας και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων της πόλης.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας «πρόκειται για ένα αίτημα δεκαετιών. Οι κάτοικοι του οικισμού για χάρη της κοινής ωφέλειας έγιναν δυο φορές πρόσφυγες και δεν έχουν τακτοποιηθεί μέχρι και σήμερα. Το επόμενο διάστημα μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεσμεύεται να προχωρήσει και η δεύτερη φάση του δικτύου ύδρευσης. Έτσι πρόκειται να κλείσει ένας κύκλος αδικίας ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι του Κομάνου να ζήσουν σε έναν οργανωμένο οικισμό, όπως πραγματικά τους αξίζει».

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση