Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του νέου εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης της Χαραυγής

1 Min Read

Σε 24 μήνες θα είναι έτοιμο το νέο εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Χαραυγής του Δήμου Κοζάνης για τη μεταφορά των λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμμάτων Κοζάνης. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης Αχιλλέας Δημητριάδης, παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη.
Η μεταφορά των λυμάτων, επιτυγχάνεται με τη διασύνδεση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού του οικισμού με συλεκτήριο αγωγό του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης του ΒΑ τομέα της Κοζάνης.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει:
Την κατασκευή αντλιοστασίου ώθησης με διάταξη σίφωνα (αντλιοστάσιο ώθησης Ν. Χαραυγής) με ικανότητα αντλιοστασίου 50m 3/h.
Την κατασκευή εξωτερικού αγωγού από το αντλιοστάσιο Ν. Χαραυγής μέχρι την ΒΑ είσοδο στην Κοζάνη, στην περιοχή του κόμβου Lidl.
Την κατασκευή αντλιοστασίου ανύψωσης περιοχής Κασλά προς αντικατάσταση του υφιστάμενου αντλιοστασίου του ΒΑ τομέα της Κοζάνης.
Την κατασκευή αγωγού ελεύθερης ροής από το σημείο συγκέντρωσης των λυμάτων (υφιστάμενο αντλιοστάσιο) μέχρι το νέο αντλιοστάσιο ανύψωσης.
Την κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού από το αντλιοστάσιο ανύψωσης μέχρι τη σύνδεση σε φρεάτιο του κεντρικού συλεκτήρα επί της οδού Ιωνίας (προς Κρόκο).
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,6εκ. ευρώ.

Μοιραστείτε την είδηση