Υπουργός άχρι τρυγός

3 Min Read

Όλο και περισσότερο λιγοστεύουν οι μέρες ως την κρίσιμη στιγμή κατά την οποία η συμφωνία των Πρεσπών θα έλθει για επικύρωση στην Βουλή των Ελλήνων. Υπάρχει δε κάποιος που δεν τις μέτριοι απλώς αυτές τις μέρες που απομένουν. Κυριολεκτικώς της ρουφάει. Και θα επιμείνει να τις ρουφάει άχρι τρυγός. Ως την τελευταία σταγόνα γευστικής εξουσίας. Ποιος άλλος; Ο πατριδοκάπηλος υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος. Όστις είναι τάχα έτοιμος να κάνει «ηρωική έξοδο» από την κυβέρνηση, όταν έλθει η ώρα της ψηφοφορίας. Προσδοκώντας να εισπράξει, στην κάλπη, τα …παράσημα του «Μακεδονομάχου».
Ευελπιστώ ότι δεν υπάρχουν τόσοι Έλληνες, όσοι χρειάζονται για να ξαναμπεί ο «σύντροφος» Πάνος στην βουλή, διατεθειμένοι να καταπιούν το κουτόχορτο που μας σερβίρει. Ότι, αντιθέτως, η συντριπτική πλειονότητα εκείνων που δεν θέλουν την συμφωνία των Πρεσπών, αντιλαμβάνονται πως αν η συμφωνία αυτή παράγει ήδη κάποιο αποτέλεσμα, αυτό χρεώνεται απευθείας και πρωτίστως στον συγκεκριμένο πολιτικό τσαρλατάνο.
Προσέξετε παρακαλώ το πιο λεπτό σημείο των εξελίξεων. Τι συνέβαινε έως την υπογραφή αυτής της συμφωνίας; Ίσχυε η συμφωνία του Βουκουρεστίου.
Την οποία είχε επιτύχει η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, με υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη. Μια συμφωνία που καθιστούσε αδύνατη τν ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν δεν λυθεί το ονοματολογικό. Ε, αυτό το εμπόδιο, έχει πλέον παύσει να ισχύει για τα Σκόπια. Από την στιγμή που θα ονομάζονται «Βόρεια Μακεδονία», όλα τα κοινοβούλια των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα ψηφίσουν υπέρ της ένταξης. Το «Βουκουρέστι», που ήταν πράγματι μια μεγάλη επιτυχία, πάει περίπατο.
Άρα αν κάποιοι πρέπει να …χρεωστούν ο,τιδήποτε στον Πάνο Καμμένο, δεν είναι οι Έλληνες ψηφοφόροι και ειδικώς οι Μακεδόνες. Οι μόνοι που του οφείλουν χάριτες είναι οι Σκοπιανοί. Διότι ήταν ο μόνος άνθρωπος που μπορούσε να είχε αποτρέψει την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, αλλά, στα πλαίσια της κουτοπόνηρης τακτικής του, δεν το έκανε. Έτσι τους χάρισε την κατάργηση της «εκ των ων ουκ άνευ» προϋποθέσεως για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, στόχο που ενώνει τα Σκόπια με την Ουάσιγκτον και το Βερολίνο και όλους τους εταίρους και συμμάχους μας.
Ένα από τα θετικά των εκλογών θα είναι το ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα ανταμείψουν, όπως του αξίζει, τον πολιτικό τσαρλατανισμό των ΑΝΕΛ.

Μοιραστείτε την είδηση