1000 ευρώ πρόστιμο για την κίνηση σε παράδρομους με στόχο την αποφυγή διοδίων – Αντιδράσεις από τους επαγγελματίες οδηγούς

1 Min Read

Mε 1000 ευρώ πρόστιμο θα τιμωρούνται οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, οι οποίοι θα αποφεύγουν τα διόδια μέσω παραδρόμων. Πρόκειται για απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, στην οποία αντιδρούν έντονα οι επαγγελματίες του κλάδου.

Τα οχήματα που θα κυκλοφορούν, χωρίς ειδική άδεια, θα ακινητοποιούνται αν δεν καταβάλουν το πρόστιμο.

“Πιστεύουμε οτι η απόφαση ήταν βιαστική και άδικη και η κυβέρνηση πριν πάρει τόσο σκληρά μέτρα θα έπρεπε να εξετάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Ο υπουργός θα πρέπει να το πάρει πίσω και να συζητήσει με τους επαγγελματίες οδηγούς. Εμείς μεταφέρουμε ροδάκινα Βελβεντού για την κεντρική λαχαναγορά και τα σούπερ μάρκετ των Αθηνών και πληρώνουμε 120 ευρώ μόνο για διόδια στα 450 χλμ. με ναύλα που είναι ήδη “σκοτωμένα”” λέει ο Ιωάννης Ζαρογιάννης, εκπρόσωπος των φορτηγών Δημόσιας και Ιδιωτικής Χρήσης.

Οι αυτοκινητιστές κατηγορούν το υπουργείο ότι δυσχεραίνει το έργο τους και ουσιαστικά κάνει πλάτες στις εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση