Την Παγκόσμια  ημέρα χωρίς αυτοκίνητο 22 Σεπτεμβρίου 2016, θα ανάψει ο βωμός της εθελοντικής αιμοδοσίας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, στο πλαίσιο της 14ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, όπου οι λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν το μήνυμα της αγάπης και της προσφοράς σε κάθε γωνιά της ευρύτερης περιοχής.

Η φλόγα της εθελοντικής προσφοράς ξεκίνησε το ταξίδι της χθες  Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου από την Άνω Κώμη και την Καισαρειά  την Κυριακή  θα είναι στο Τσοτύλι ενώ  από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα  θα περάσει στη 1.30 το μεσημέρι από το Νοσοκομείο Κοζάνης στις 6 το  απόγευμα από την Λευκοπηγή και την Αγία Παρασκευή, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα από τα Πετρανά, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 12 το μεσημέρι από το ΤΕΙ για να καταλήξει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα  στην Κοζάνη. Οι δρομείς της 14ης λαμπαδηδρομίας θα ξεκινήσουν από το γήπεδο της πόλης και αφού διατρέξουν περιμετρικά αυτής και μέσω οδών της Κοζάνης θα κάνουν μια στάση στο γραφείο εθελοντών αιμοδοτών ζωής όπου με την συνοδεία κρουστών  του ΔΩΚ και κόσμου θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία για την γιορτή του εθελοντισμού.

Κάλεσμα για την συμμετοχή πολιτών και Συλλόγων απεύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα ζωής» Θόδωρος Τσαουσίδης έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την 14η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών 2016, να γίνουν πρεσβευτές του πολιτισμού του αθλητισμού και του εθελοντισμού για την διάδοση του μηνύματος της προσφοράς ώστε να γίνει η Εθελοντική Αιμοδοσία πράξη συνείδησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνας ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών, όπου ο Σύλλογος»Γεφυρα ζωής»ετοιμάζει πλήθος δράσεων και ενημερώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη-Δέσποινα Αμαραντίδου

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page