Πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και εν συνεχεία κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων στην Κοζάνη

2 Min Read

Ένα σημαντικό πρόγραμμα  Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και εν συνεχεία κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών) ξεκίνησαν σήμερα ο  Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, η οποία αποτελεί τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η  εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος,  διάρκειας ενός χρόνου, έχει επιλεγεί μέσα από την εξέταση κριτηρίων, να γίνει στην η περιοχή Πλατάνια-Παναγία Φανερωμένη. Σήμερα η Αντιδήμαρχος Κοζάνης Ελένη Τασοπούλου και στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ παρουσίασαν το πρόγραμμα στους κατοίκους της περιοχής.

Η υποχρέωση για την χωριστή συλλογή και επεξεργασία των βιοαποβλήτων προκύπτει από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και έχει ενσωματωθεί τόσο στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) του Δήμου Κοζάνης, όσο και στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων(ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ήδη η καταγραφή των νοικοκυριών, τα οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν έχει ολοκληρωθεί.

Από τις επόμενες ημέρες υπάλληλοι του Δήμου και της ΔΙΑΔΥΜΑ θα αρχίσουν να επισκέπτονται την περιοχή πόρτα- πόρτα για να καταγράψουν το δυναμικό των νοικοκυριών, τις καθημερινές συνήθειες σχετικά με την παραγωγή και διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων και να ενημερώσουν για την εφαρμογή  και εξέλιξη του προγράμματος.

Τα στοιχεία του πιλοτικού προγράμματος θα αξιολογηθούν ώστε να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον και στο σύνολο της πόλης αρχικά και του δήμου στο σύνολό του σε ένα επόμενο στάδιο.

Μοιραστείτε την είδηση