Η ιστορική τελετή ορκωμοσίας του  Δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου μετά την επανίδρυση του Δήμου, όπως και των Δημοτικών Συμβούλων Βελβεντού, των Κοινοτικών Συμβούλων Βελβεντού και των Προέδρων Κοινοτήτων Αγίας Κυριακής, Καταφυγίου και Πολυφύτου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Στεργίου δεσμεύτηκε πως από «1η Σεπτεμβρίου θα βάλουμε μπρος τις μηχανές ώστε ο Δήμος Βελβεντού να είναι άξιος του ονόματος του Βελβεντού και της ιστορίας του».

Ο κ. Στεργίου σημείωσε πως η νέα διοίκηση αναλαμβάνει το Δήμο σε δύσκολες συνθήκες λόγω τόσο των τοπικών προβλημάτων όσο και των γενικών εξελίξεων προσθέτοντας πως «καλούμαστε να μετατρέψουμε τις τεράστιες δυσκολίες σε ελπίδα και προοπτική. Για να το καταφέρουμε χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους, συνεργασία και διάθεση προσφοράς».

Έστειλε μήνυμα ενότητας σημειώνοντας πως «δεν ερχόμαστε στο Δήμο ως νικητές. Ήρθαμε να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις μαζί με την κοινωνία, ώστε να διεκδικήσουμε όσα αξίζει ο κάθε δημότης. Είμαι σίγουρος οτι μπορούμε να εφαρμόσουμε μια νέα πολιτική ηθική με συλλογικές αξίες και νέες δυνατότητες».

Τέλος αναφορικά με το όραμα του για το Δήμο ο Δήμαρχος Βελβεντού ανέφερε πως πρέπει να είναι σύγχρονος, ανταγωνιστικός, φιλικός για τους κατοίκους του, ελκυστικός για τους επισκέπτες, υποστηρικτικός για τους νέους του, και στοργικός για τους ηλικιωμένους.» Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουμε».

Δείτε τις φωτογραφίες του www.kozani.tv